Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Το φοβερό και τρομερό κράτος μας σε όλο του το μεγαλείο. Ας θαυμάσουμε την ...!ευρηματικότητα, προκειμένου να μην χάσουν την πελατεία τους – ψηφαλάκια, των ανθρώπων που άρμεγαν το κράτος, για δεκαετίες, μέχρι τελικής πτώσεως (ΔΝΤ) και τώρα ανέλαβαν την σωτηρία μας.
• Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)
• Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ)
• Επίδομα προπέλας (Λιμενικό)
• Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ)
• Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)
• Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων.
• Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ)
• Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
• Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ)
• Τελευταίο αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό το, ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν. (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων)


ΑΠΟ
http://24wro.blogspot.com

ΒΟΒ VILLAGE




Τις προάλλες μετά από μια ερευνά και περιπόλια ρουτίνας άγνωστου ΦΒΙ κουσκουσνοντεντεκτιβ ο όποιος πήγε στο γυμνάσιο καλυθιών για να συναντήσει την ερωμένη του και να κάνουν τρελίτσες στο χώρο του 5χ5 όπως και να δοκιμάσουν το κάμα σούτρα επάνω στις θρυλικές βρύσες του Γυμνάσιου, ανακάλυψε ανήλικα να φουμάρουν το μαγικό αυτό περιβόητο βότανο που του έσπασε την ρανταρομυτη του επίδοξου ντεντέκτιβ μας...Συγκλονιστική μαρτυρία λοιπόν έτσι όπως μας τα ανέφερε ο ντεντέκτιβ ο όποιος στην συνεχεία παρασημοφορήθηκε από το Κους Κους για την ένδοξη αυτή καταδίωξη.

Η Ιστορία έχει ως εξής

..Αφού κατευθύνονταν προς το παγκάκι λοιπόν, για να αρχίσει το πρώτο pre-χαμουρεμα με την ερωμένη του, κάτι δεν πήγαινε καλά με μια παράξενη μυρωδιά,οπου και την ρωτάει αν είχε κλάσει και αυτή του απάντησε όχι φυσικά...Ο ντεντέκτιβ Κους Κους γεμάτος αμφιβολίες για την παράξενη λοιπόν μυρωδιά που του έσπαγε την μύτη αποφάσισε να κάνει μια περιπόλια στο χώρο του γυμνάσιου όπου και βγήκε κερδισμένος πιάνοντας στα πράσα 2 ανήλικα καλυθενάκια τα όποια κάπνιζαν!!! Τα καλυθενάκια λοιπόν κατατρομαγμένα των παρακάλεσαν να μην πει τίποτα στους γονείς τους και των δωροδοκούσαν με πακέτα προφυλακτικά λογo της περίστασης του ντεντέκτιβ με την ερωμένη του...Εκεί λοιπόν ο ντεντέκτιβ υπέκυψε στην δωροδοκία και τα άφησε να φύγουν!!!

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ






Πληροφορίες λένε για ένα για ένα διάσημο μοντέλο, pozer, bodybuilder , ζιγκολό , μελαχρινό κατάμαυρο , γυμναστή personal trainer, που φορεί V μπλουζάκια ακόμα και στα πεντάρτια στον αι γιαννη,χτυπαει κοιλιακούς και κάμψεις για να φουσκώσει το βυζί του πριν πάει για καφέ….. πως κατά την διάρκεια της θητείας του δεν την παλεύει καστανό..Ο ίδιος δηλώνει ακραία αδικημένος διότι έχει πήξει στο στρατό με όλες αυτές τις αγγαρείες που του αναθέτουν ...!!! Πάρε ένα Ι5 παιδί μου να βρεις την υγειά σου , αλλιώς κάνε υπομονή !!!

Που είναι τα χρόνια που κάνανε 24 μήνες θητεία μακριά από οικογένεια… και πραγματικά καψώνια , εκπαίδευση. Τώρα ο στρατός δικαία λέγεται πως είναι χάσιμο χρόνου διότι δεν προσφέρει τίποτα από άποψη αρχών και εκπαίδευσης….

...Ο ΘΕΟΣ ΕΡΩΤΑΣ...

Ο ΘΕΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣH ΤΟΥ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ...... ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ...... ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΜΕΣΑ..... ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΒΕΛΗ!!!!!

ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑ....


.......ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ? ΠΟΛΛΑ Η' ΤΙΠΟΤΑ!!!

ΚΑΛΥΘΕΝΗ ΠΗΡΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ


ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΛΥΘΕΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΗΡΕ ΕΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ..... ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑΕΙ...... ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΑΣΜΕΝΗ.... ΠΕΖΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ


ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.......ΦΕΡΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!!!

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.........ΘΑ ΦΕΡΕΣΑΙ ΓΑΙΔΟΥΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ!!!!


ΤΡΕΧΕΙ



Δε ξέρω αν είναι διαρροή καθαρού νερου
ή του αποχετευτικου !!!!
Πάντως είναι στην οδο Κανάρη εδώ και αρκετες μερες !

ΣΧΕΣΗ + ΑΠΟΣΤΑΣΗ = ΚΕΡΑΤΟ


Καλυθενός 20 χρονών, ο οποίος έχει σχέση με καλυθενη συνομήλικη του,η οποία σπουδάζει μακρια του, περνάει κρίση μετά το πρόσφατο τηλεφώνημα που τάραξε τα νερά στην ρομαντιφανταστικοονειρεμενη σχέση που έχουν....

Η ιστορία έχει ως εξής..... Μέτα από κάποια τηλεφωνήματα καθημερινής ''ρουτίνας'' του καλυθενου προς την αγαπημένη του, την μέρα ...... τάδε...... δεν μπορούσε να την εντοπίσει αφου η ιδία δεν σήκωνε το τηλέφωνο,, τότε λοιπόν ο ερωτοχτυπημένος καλυθενος σκέφτηκε να πει στην κολλητή της να της τηλεφωνήσει, η οποία το έκανε μπροστά του... Τότε λοιπόν η καλυθενη φοιτήτρια σήκωσε αμέσως το τηλέφωνο και απάντησε στην κολλητή της..... και κυρίες και κύριοι μαντέψτε τι της είπε......

Τις είπε λοιπόν πως συνουσιαζετε αυτή τη στιγμή και όταν τελειώσει και αυτόν τον γύρο θα την πάρει τηλέφωνο!!!!!!Και όλα αυτά μπροστά στα αυτιά και μάτια του καημένου καλυθενου ΚΕΡΑΤΑ!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΓΟΡΑΚΙΑ!!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΑΚΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ!






ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.... 30 Μαρτίου



  • Γεγονoτα
1822: Οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.
1867: Οι Ρώσοι πουλάνε την Αλάσκα στην Αμερική για 7,2 εκατομμύρια δολάρια, μην ξέροντας ότι κάτω από τους πάγους κρύβεται μαύρος χρυσός. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διασπάθισε το δημόσιο χρήμα για να αγοράσει ένα παγόβουνο.
1952: Ο Νίκος Μπελογιάννης και τρεις σύντροφοί του εκτελούνται στο Γουδί.
1961: Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, με την υπογραφή του συμφώνου σύνδεσης με την ΕΟΚ.
1981: Ο Τζον Χίνκλεϊ αποπειράται να δολοφονήσει έξω από ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον τον αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν. Ο αμερικανός πρόεδρος τραυματίζεται σοβαρά στο στήθος, αλλά διασώζεται.
1983: Τίθενται σε ισχύ στην Ελλάδα το πενθήμερο και οι 40 ώρες εργασίας για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα.
  • Γεννησεις
1432: Μωάμεθ Β', οθωμανός σουλτάνος, που εκπόρθησε την Κωνσταντινούπολη. [θαν. 3/4/1481]
1746: Φρανθίσκο Χοσέ ντε Γκόγια Υ Λουθιέντες, γνωστότερος ως Γκόγια, ισπανός ζωγράφος. [θαν. 16/4/1828]
1853: Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, ολλανδός ζωγράφος. [θαν. 29/7/1890]
  • Θανατοι
1840: Τζορτζ Μπράιαν Μπράμελ, γνωστότερος ως Μπο Μπράμελ, άγγλος δανδής, που εισήγαγε τη μόδα στο ανδρικό λεξιλόγιο. [γεν. 7/6/1778]
1872: Νικόλαος Μάντζαρος, συνθέτης του εθνικού μας ύμνου. [γεν. 26/10/1795]
1896: Χαρίλαος Τρικούπης, από τους κορυφαίους έλληνες πολιτικούς. [γεν. 11/7/1832]

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Φιλοσοφίες της νύχτας

-Αν δεν μπορείς να βρεις λύση βρες άλλο πρόβλημα.
-Αν δεν τα καταφέρεις με την πρώτη, παράτα τα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεσαι ανόητος.
-Αν έχεις τύχη διάβαινε, αν έχεις χρήματα πάρε αυτοκίνητο...
-Αν ο Θεός ήταν Δημοκράτης δεν θα έδινε δέκα εντολές, θα έδινε δέκα προτάσεις προς συζήτηση.
-Αν τα λάθη διδάσκουν τότε έχω μια καταπληκτική μόρφωση.
-Αν τα σκατά είχαν αξία οι φτωχοί δεν θα είχαν κώλο...
-Άρπαξα την ζωή μου από τα μαλλιά, αλλά φορούσε περούκα.
-Αυτό που με ανησυχεί με το μέλλον είναι ότι όσο πάει και πλησιάζει.
-Αυτοί που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.
-Βαρέθηκα, σταματήστε τη γη να κατέβω!
-Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.
-Είμαι ένα απλός συνηθισμένος άνθρωπος, μόνο που είμαι λίγο πιο
ωραίος από εσάς, και λίγο πιο έξυπνος από εσάς, και λίγο πιο δυνατός
από εσάς, όπως είμαι και λίγο πιο πλούσιος από εσάς και σίγουρα βέβαια είμαι πολύ καλύτερος ψεύτης από εσάς.
-Είναι εύκολο να πεθαίνεις για μια γυναίκα, το δύσκολο είναι να ζεις μαζί της.
-Έχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από τους κινδύνους του ποτού και του τσιγάρου, που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα.
-Η ζωή είναι ένα αγγούρι, άλλος το τρώει και ζορίζεται, άλλος το τρώει και δροσίζεται...
-Η ζωή είναι ωραία αλλά τα έχει με άλλον..
. -Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους.

Κ.Ο.Κ


καλός η κακός μερικοί δρόμοι του χωριου μας έχουν μετατραπεί σε μονόδρομοι και κανένας δεν σέβεται το σήμα του απαγορεύεται. τι πρέπει να γίνει δλδ?? επειδή είναι το χωριό μας πρέπει να κάνουμε ότι θέλουμε??

Ψιθενη

Ψιθενη νεαρής ηλικίας εθεαθει Σε σκοτεινό μέρος με καλιθενο γαμπρό

Η ΑΠΟΡΙΑ




ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΛΑΔΕΨΕ ΕΤΣΙ ΤΗ ΜΟΥΡΙΑ ???????????????????????????
(βρίσκεται μεταξυ κρεοπωλείου φωτη -βαγιου και μικες )


Κλαδεύουμε τα δέντρα για να γίνουν πιο υγιή», αλλά αυτή η πανάρχαια αρχή της κηπουρικής τέχνης φαίνεται ότι έχει ξεπεραστεί από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Ολο και περισσότερα δέντρα τα τελευταία χρόνια κλαδεύονται άτεχνα με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν και να ξεραίνονται

Το κλάδεμα μιας μουριάς μπορεί να πάρει δύο ώρες, ενώ αν ο υπάλληλος (?) πάρει ένα πριόνι και την κερατομήσει θα χρειαστεί μόνο μερικά λεπτά।

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ
Γενικά αφήνουμε 3-4 κλαδάκια περιφεριακά στο κορμό, στη περιοχή του σταυρώματος. Αυτά τα κλαδάκια πρέπει να διατάσσονται όσο το δυνατό ομοιόμορφα, γύρω από το κορμό (γωνία μεταξύ τουςπερίπου 120)। Επιλέγονται τα πιο εύρωστα, ζωηρά και υγιή. Επίσης η γωνία έκφυσης τους από το κορμό πρέπει να είναι 40-45 μοίρες, για να είναι ανθεκτικά στη θραύση. Τα άλλα κόβονται. Τα εναπομείναντα κλαδεύονται στο μισό του μήκους τους και θα αποτελέσουν τους πρωτεύοντες βραχύωνες.

Την άνοιξη τα μάτια που υπάρχουν στους πρωτεύοντες, βλαστάνουν και δίνουν νέους βλαστούς. Τον επόμενο χειμώνα σε κάθε πρωτεύοντα βραχύωνα, επιλέγονται έως 3 βλαστοί που θα αποτελέσουν τους δευτερεύοντες βραχύωνες. Τα κριτήρια είναι όμοια με αυτά των πρωτευόντων. Ο πρώτος πρέπει να απέχει από τη βάση του αντίστοιχου πρωτεύοντα, τουλάχιστον 20 εκατοστά. Η απόσταση μεταξύ των δευτερευόντων να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά. Οι βλαστοί που διατηρούνται κλαδεύονται και πάλι στο μισό τους. Τα μάτια των δευτερευόντων θα δώσουν την επόμενη άνοιξη βλαστούς, από τους οποίους το χειμώνα επιλέγονται 3-4 στον καθένα, με τα ίδια κριτήρια. Οι υπόλοιποι αφαιρούνται.
Οι βλαστοί που μένουν κλαδεύονται στο μισό τους και θα αποτελέσουν τους κλάδους της κόμης. Θα κατάλαβες ότι το κλάδεμα γίνεται το χειμώνα, το αργότερο το Μάρτη, για τη μουριά. Όσοι βλαστοί σχηματίζονται σε ανεπιθύμητη θέση αφαιρούνται.

Το σχήμα ομπρέλλας , γίνεται με κάμψη των κλάδων, ώστε να αυξηθεί η γωνία των κλάδων σε σχέση με τη κατακόρυφο. Αυτό μπορεί να γίνει δένοντας στο άκρο καθενός, ένα κορδόνι, το οποίο τεντώνουμε όσο χρειάζεται και δένουμε την άκρη του σε ένα πασαλάκι. Άλλος τρόπος είναι να δεθεί στο ελευθερο άκρο του κορδονιού, ένα πλαστικό μπουκάλι του ενάμιση λίτρου, το οποίο γεμίζεται με την απαιτούμενη ποσότητα νερού, για να προκληθεί η κάμψη του κλαδιού.
Χρειάζεται αρκετό διάστημα ώστε η μεταβολή της γωνίας των κλαδιών, να γίνει μόνιμη.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΣΜΣ ΑΠΑΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ




"ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ NEXT GENERATION ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΗΛ. ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ & ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ! ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ 212-२१३६३६३

Στόχος αυτών των μηνυμάτων είναι να χρεώσουν υπερβολικά το λογαριασμό σας।

Οπότε μην απαντησετε

ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΡΙΑ

Εχω μια απορία παλι !!!
Τρίτη απόγευμα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Κ ΣΟΦΑ

  1. Λεγεται,οταν σε μια συγκεντρωση τελικα μαζευονται πολυ λιγοι........................."ΤΡΕΙΣ Κ Ο ΚΟΥΚΟΣ"
  2. Οταν αδικα μιλας,οταν τα λογια σου πανε χαμενα,λεμε.........."ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ"
  3. Λεγεται για τον ανθρωπο,που δεν ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις του κ εξαφανιζεται......"ΑΜΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ"
  4. Οταν δε βλεπεις το δικο σου ελαττωμα κ κατηγορεις αλλον για το ιδιο ελαττωμα,που ομως δε το εχει σου λενε.......¨ΕΙΠΕ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ"
  5. Οταν δυο εγιναν εχθροι ασπονδοι,λεμε......"ΓΙΝΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΧΩΡΙΑΤΕΣ"
  6. Αν η πολιτικη κ η πνευματικη ηγεσια ενος τοπου ειναι διεφθαρμενη, θα διαφθαρτει και ο λαος γι"αυτο λενε "ΤΟ ΨΑΡΙ ΑΠ'ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΡΩΜΑΕΙ"

ΦΙΛΟΖΩΟΣ

Στην περιοχη Τσιτσι εθεαθη φιλοζωος να φροντιζει εκτος απο τετραποδα κ διποδα... για τα τετραποδα δεν εχουμε ερωτηματικα..... αυτο που μας προβληματισε ηταν τα διποδααα.....

ΚΑΨΟΥΡΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ.....



ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΔΕ ΣΕ VIDEO ΚΑΛΥΘΕΝΟ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΕ ΓΑΜΟ, ΤΟΝ ΚΑΨΟΥΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ!!!



<<MΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ >>



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Ελλάδα
14.870
Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
192
Ηνωμένο Βασίλειο
54
Ιράν
49
Αυστραλία
30
Δανία
26
Κύπρος
14
Καναδάς
9
Ινδονησία
8
Γερμανία
6




έχουμε φτάσει στις 15.000 και συνεχίζουμε τι διασκέδαση και ενημέρωση σας χωρίς φίμωση και απειλές ...


Σας ευχαριστούμε!!!!!
<THE KOUS KOUS TEAM>

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.... 28 Μαρτίου


  • Γεγονoτα

1854: Γαλλία, Αγγλία και Οθωμανική Αυτοκρατορία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Ρωσία (Κριμαϊκός Πόλεμος).
1871: Εγκαθίσταται η Κομμούνα του Παρισιού, μία μορφή σοσιαλιστικής διακυβέρνησης στη γαλλική πρωτεύουσα, που διήρκεσε έως τις 28 Μαΐου 1871.
1930: Η Κωνσταντινούπολη μετονομάζεται και επίσημα σε Ιστανμπούλ.
1964: Στα διεθνή ύδατα έξω από τις αγγλικές ακτές, εκπέμπει εν πλω ο πρώτος πειρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας, το περίφημο Ράδιο Καρολίνα.
1972: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει όλα τα αξιώματα: του αντιβασιλέα, του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και του προέδρου της Βουλής.
1979: Πυρηνικό ατύχημα, χωρίς θύματα, στο Θρι Μάιλ Άιλαντ της Πενσιλβάνιας. Αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας αργότερα, ανέφεραν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων καρκίνου στην περιοχή.
  • Γεννησεις
1862: Αριστείδης Μπριάν, γάλλος πολιτικός. Υπήρξε 11 φορές πρωθυπουργός της Γαλλίας και εργάστηκε για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη. Το 1926 βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης. [θαν. 7/3/1932]
1893: Σπύρος Σκούρας, μεγαλοπαράγων του Χόλιγουντ, πρόεδρος της «20th Century - Fox» από το 1942 έως το 1962. [θαν. 16/8/1971]
1936: Μάριο Βάργκας Λιόσα, περουβιανός συγγραφέας και πολιτικός.
  • Θανατοι
1941: Βιρτζίνια Γουλφ, αγγλίδα συγγραφέας. (αυτοκτόνησε) [γεν. 25/1/1882]
1943: Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ρώσος συνθέτης κλασσικής μουσικής. [γεν. 20/3/1873]
1994: Ευγένιος Ιονέσκο, γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας, εισηγητής του θεάτρου του παραλόγου («Η Φαλακρή Τραγουδίστρια») [γεν. 26/11/1909]

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ






Ένα αυτοκίνητο νισσαν αγροτικο με πινακιδες αθηνα'ι'κες ΥΡΤ και επιβάτες τσιγγανους
ειχε σταματησει και εβλεπε τα σιδερα απεναντι απο το κρεοπωλειο του Φ'ωτη - Βαγιου

Τί θα γινει με αυτη την κατασταση
ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΏΒΡΑΚΑ

πχ
-καταγραφη όλων των οχημάτων και των ιδιοκτητων τους
-ειδική ομάδα ελεγχου με τηλεφωνο ώστε ο καθε πολιτης να μπορει να απευθύνεται
κτλ
όσο τους αφηνουμε τόσο θα μας κλέβουν

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Σήμερα Κυριακή θα γίνει εθελοντικος καθαρισμος των παραλιών μας !!!
Να είμαστε όλοι εκεί !!!
Από την παραλία ζουμε !!!

κλουβα

πριν λιγο στου τραουνου κουνιοταν λευκη κλουβα mercedes.
τι ειχε μεσα?
ελεος!!!!!

χωρισμος

καλυθενο ζευγαρι μετα απο 30 χρονια εγγαμου βιου , περνει τροπη προς τα δικαστηρια για χωρισμο
αιτια τα 2 παιδια τους

videomania

σε λιγες μερες το κους κους θα παρουησιασει την VIDEOMANIA
μια σειρα απο σκετσακια της νεολαιας των καλυθιων

ψαροπιτα

μεγαλος chef του χωριου που βρισκεται στο εξωτερικο θα μας στειλει σε εμαιλ την συνταγη για ψαροπιτα!!!!!

νεο δημοτικο

πιτσιρικια συχαζουν στις καλυθιες στο προαυλιο του νεου δημοτικου σχολειου
μακρια απο ζημιες

ψητοπωλειο

Σε λιγες μερες ανοιγει το νεο ψητοπωλειο στις καλυθιες, με παραρτημα στο φαληρακι και το κιοταρι

συγχαρητηρια

συγχαρητηρια στον Dr MIKE HATZINIKOLAS για την ευγενικη του προσφορα προς την γενετειρα του!
τετοιοι ανθρωποι σπανιζουν στις μερες μας.
 

katsikes

kalithenos nearis ilikiaas tha asholithei me aigoprovata!!!
fimologitai oti tha ehi pano  apo 400 katsikia , k 200 provata
ehi parei k pagonia, elafia, kai gaidarous!!!!!!!!!!!

politimoi lithoi

se akatikito spiti stis kalithies simera to prwi vrethikan se sentouki meta apo katharisma tou idioktiti, lithoi anektimitis akxias!!! to periemeno paradothike se kalitheno pou menei sto ekxoteriko!!!!

prokxenio

kalithenos sintakxiouhos anoigei grafeio sinaikesion stis kalithies!!!!!
perase proegkrisi apo periferia


kallithea

xthes to vradi nearoi parea kalithenon eidw kata tis 03:40 ton perifimo podilati.
i kalitheni parea me kokkino palio autokinito perase me taxitita fotos!!!!!
o podilatis omos tous prosperase!!!!!!
 kia ekxafanistike sto dasos!!!!

Καλυθενη

Τετραπερατη Καλυθενη μερες τωρα γυριζει με εγχρωμους στην περιοχη μας , συγκεκριμενα στα ενοικιαζομενα του................

007

το καλοκαιρι φημολογειται οτι θα γινουν μερικα γυρισματα στο Νησι μας, για την νεα ταινια του James Bond - 007.
σκηνες απο παλια πολη , λινδο - ακροπολη

πωληση μοναδας

μεγαλο Αλβανος βρισκεται στην περιοχη μας για αγορα ξενοδοχειακων μοναδων!!!!
πληροφοριες σε λιγεσ μερες

vizitou

αυτη μας ελειπε τωρα!!!!!!!

Αραπινες, μαυρες ερωτιαρες θελησαν χθες το βραδυ να προσφερουν ερωτικη συντροφια στον προεδρο του κουσ κουσ!!!!
εκεινος ομως αντισταθηκε στον εγχρωμο πειρασμο

κουνια που την κουναγε

χθεσ το βραδυ καλλιθενη σουρα εκανε οργια μετα απο ξεφαντωμα σε γνωστο  cafe bar της περιοχης μας , σε αλανα.......
ελα ομως που δεν της βγηκε σε καλο!!!!!!
αφοτου περασε μελος νεαρης ηλικιασ και συνδρομητης του κους κους, τυχαια περασαν και οι γονεις της, οπου εγινε της ποπης

Ο ΛΑΟΣ ΑΜΑΡΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ

Έχουμε την κρίση που μας προβληματίζει , έχουμε τον κύριο Καντάφι ο όποιος θέλει πολέμους, η γη είναι έτοιμη να εκραγεί ,αλλά τελικά την λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα ερχετε να μας δώσει το ποσό καλά περνάμε τις μέρες αυτές που είναι δυσκολες, με πρωταγωνιστές και δημιουργούς διάσημους Καλυθενους

Όλα άρχισαν εχτες το βράδυ της παρασκευής όπου διασκέδαζαν πολύ επώνυμοι (ανώνυμοι για το ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ) διάσημοι καλυθενοι και όχι μόνο , ανεξάρτητου ηλικίας σε διάσημο υπελούξ ποτοποιό το όποιο βρίσκετε στον δήμο καλυθεας...Η ώρα ήταν 12 , όλοι έπιναν αμέριμνοι τα μπυράκια τους κατέβαζαν το ένα μετά το άλλο τα σφηνάκια τους,μιλουσαν,χορευαν,χλευαζαν διότι αυτό δεν λείπει πουθενά από την ελληνική νοοτροπία και σαν μην έφταναν αυτά κύριες και κύριοι αναγνώστες, η κατάσταση άρχιζε να παίρνει μια διαφορετική τροπή στην υπερπαραγωγή διασκέδασης των καλυθενων,και συγκεκριμενα για το διάσημο πουρομαγνητικο άντρα και γυναικοδαμαστη του φαληρακιού όπως και για τον διάσημο μουσικό παράγωγο ..Ο αναφερόμενος λοιπόν κύριος(γυναικοδαμαστης) ξεφάντωνε με την παρέα του πινοντας και χορεύοντας ζεϊμπέκικα, τότε λοιπόν σε μια κοντινή παρέα παρεβρισκόταν μια κναστή (ωριμογυναίκα) >50 η όποια τυφλώθηκε μπροστά στην τυφλά της που την είχαν δημιουργήσει τα σφηνάκια και τα ποτά που είχε κατεβάσει μαζί με τον άντρα γκόμενο της...Καθώς το παλικαρη μας γεμάτο λεβεντιά δυναμισμό και ένδειξη αυξημένης αρσενικής ορμόνης έκανε την λεγάμενη να κολάσει και να κολλήσει σαν μαγνήτης επάνω του κυριολεκτικα !! Σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις άρχισαν τα παρατράγουδα, τυφλά να έχει η Ανίτα ... Τότε έντρομος και νευριασμένος αρπάζει την γυναίκα γκόμενα του από τα στιβαρά μπράτσα του γυναικοδαμαστη μας και την απέσυρε έξω από το μπαρ τότε εκείνη την στιγμή αναρωτήθηκαν όλοι που βρίσκονταν εκεί τι γινόταν, αλλά μόνο ο γυναικοδαμαστής μας γνώριζε και το κους κους φυσικά!!! αφού προφανώς λύθηκε η παρεξήγηση στην συνεχεία δεν σταματούσε κύριες και κύριοι να βγάζει τα μάτια της από πάνω του εκθαμβωτικού άντρακλα γυναικοδαμαστη.!!!!.Γυναικες σου λεει μετά !!!...Σαν να μην έφτανε αυτό το σκηνικό σειρά πήρε και διάσημος μουσικός παραγωγός φωτομοντέλο ο όποιος βρισκόταν με την παρέα ελίτ του γυναικοδαμαστη…ο όποιος είχε τυφλωθεί και αυτος από το άφθονο ουίσκι που κατέβασεκαι από μια ξανθιά πριγκίπισσα η όποια του έκανε τα στραβά μάτια…. λοιπόν πήρε τα πάνω του και αφού έστειλε μερικά σφηνάκια προς αυτήν, η όποια απάντησε θετικά στην κίνηση του,σκεφτοταν να κάνει την λεγόμενη κίνηση ματ προς την εκθαμβωτική γυναίκαà(μετά από άφθονο ουίσκι που κατανάλωσε)…Ο ιδρώτας κυλούσε σιγά στις μασχάλες του , μυαλό του δούλευε με ρυθμούς δίχρονου κινητήρα, το αίμα στο σώμα του του έδωνε δύναμη ωσότου πηρέ την οριστική απόφαση να της μιλήσει… όπου και το έκανε αλλά για κακή του τύχη δεν μπόρεσε να στεριώσει πρόταση ούτε καν λέξη και γι’αυτο το λόγο έφαγε μια τέλεια χυλοπίτα στα μούτρα ………..και ης ανωτέρα!!!!!!!!!!!!!!!Αν δεν φας δεν μαθαίνεις ……….Ετσι λοιπόν εξελίχθησαν τα χθεσινοβραδινά γεγονότα ….αληθινή

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!




ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ



Μία ώρα θα χασουμε οι ξενυχτηδες

Περισσότερες πληροφορίες – Ιστορικό :

Η θερινή ώρα (αγγλικά: Daylight Saving Time, DST) είναι η αλλαγή της ώρας που ένα κράτος διαλέγει να υιοθετήσει για ένα χρονικό διάστημα του έτους. Η αλλαγή αυτή γενικά είναι κατά μία ώρα μπροστά από την ηλιακή ώρα. Βασίζεται σε ένα σύστημα που σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.
Σήμερα το τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί τη θερινή ώρα αποτελεί μειοψηφία καθώς σχεδόν όλες οι Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες δεν συμμετέχουν.
Εναλλακτικά της θερινής ώρας θα μπορούσαμε να ξυπνούσαμε μία ώρα νωρίτερα την θερινή περίοδο για να εκμεταλλευόμαστε περισσότερο το ηλιακό φως. Αυτό όμως θα προκαλούσε[εκκρεμεί παραπομπή] αντιδράσεις. Η λύση ήταν να τυποποιηθεί το σύστημα της θερινής ώρας.

Η πρώτη αναφορά που υπάρχει για χρησιμοποίηση της θερινής ώρας ήταν από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο (Benjamin Franklin) σε ένα γράμμα του που δημοσιεύθηκε σε μία γαλλική εφημερίδα. Σε αυτό το γράμμα δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή της ώρας αλλά πρόταση να ξυπνούν οι άνθρωποι μία ώρα νωρίτερα! Η πρώτη φορά που προτάθηκε το ζήτημα σοβαρά ήταν από τον Γουίλιαμ Γουίλετ (William Willett) στο άρθρο του «Waste of Daylight» που δημοσιοποιήθηκε το 1907 αλλά τελικά δεν κατάφερε να πείσει την Βρετανική κυβέρνηση. Η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η ιδέα ήταν από την γερμανική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από 30 Απριλίου ως 1η Οκτωβρίου του 1916. Λίγο μετά το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε εφαρμόζοντας την θερινή ώρα από 21 Μαΐου ως 1η Οκτωβρίου 1916. Αργότερα, στις 19 Μαρτίου του 1918, το Αμερικανικό Κογκρέσο καθιέρωσε την τυπική χρήση των χρονικών ζωνών και επισημοποίησε την αλλαγή της θερινής ώρας για όλον τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Το μέτρο αυτό όμως καταργήθηκε αμέσως, λόγω της δυσαρέσκειας του κόσμου.

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά. Στη συνέχεια όμως εγκαταλείφθηκε αυτό επειδή από τις 15 Ιουλίου (π.ημερ.)/28 Ιουλίου (ν.ημερ.) στις 04:00 ώρα, του 1916, τα ρολόγια στην Ελλάδα είχαν τεθεί 25 λεπτά μπροστά στην εισδοχή της ώρας ζώνης. Έτσι η διαφορά σε σχέση με το φως του Ήλιου που καθορίζει και τον πραγματικό χρόνο γινόταν πολύ μεγάλη κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας και περισσότερο στη Κέρκυρα. Τούτο είχε ως συνέπεια να εγκαταλειφθεί.
Στη δεκαετία όμως του 1970, μόλις δύο χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973 αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης τότε και της Ελλάδας με έναρξη το 1975.
Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να τηρήσουν με νόμο[1], γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στις 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς (GMT) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στις 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς. Επομένως η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη μέλη τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο.
Η Ισλανδία δεν έχει υιοθετήσει το μέτρο. Λόγω του υψηλού γεωγραφικού πλάτους η ανατολή και η δύση του ήλιου αλλάζουν κατά πολλές ώρες στη διάρκεια του έτους και η επίδραση της αλλαγής του ρολογιού κατά μία ώρα θα ήταν, σε σύγκριση, μικρή.
Η Ρωσία αν και όπως όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη ακολουθεί τις ίδιες ημερομηνίες αλλαγής με αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλάζει στις 2 π.μ. τοπική ώρα (3 π.μ. θερινή ώρα τον Οκτώβρη).
Η Τουρκία ακολουθεί τις αλλαγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην ημερομηνία και στην ώρα αλλαγής.

πηγή: Βικιπαίδεια

H παρέα μας μεγαλώνει!!!!!

H παρέα μας μεγαλώνει και αναζητούμε νέους συντάκτες οσοι ενδιαφέρεστε να γράφετε στο KOUS KOUS  στείλτε μας ένα μήνυμα !!
μπορείτε να γράφετε ότι θέματα θέλετε από αθλητικά μέχρι και προβλήματα του τόπου μας!!!


Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ





Σήμερα στις 20.30 ολοι πρεπει να σβήσουμε τα φωτα μας !!!
Για μία ωρα αλλα ετσι που είναι οι τιμες τις ΔΕΗ δε χρειαζεται να τα ξανααναψουμε !!!
Ελπιζω οι αρμοδιοι να κλεισουν και τα δημοσια φώτα !!!

Οι παντρεμενοι να κανουν μασαζ στις γυναικουλες τους ...

Ανέδκοτο

Είναι λοιπόν ένας τύπος σε ένα ταξί , οπότε θέλει να πει κάτι στον ταξιτζή . Όπως είναι από πίσω του λοιπόν , κάνει λίγο μπροστά και τον χτυπάει ευγενικά στον ώμο με τα δάχτυλα . Ο ταξιτζής τρελαίνεται ! Χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου , πέφτει πάνω σε ένα σκουπιδοτενεκέ , ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο , περνάει ξυστά από μία γριούλα , και σταματάει λίγα εκατοστά μπροστά από μία βιτρίνα σε ένα μαγαζί . Γυρίζει στον πελάτη έξαλλος και του λέει :
" Μα είσαι τρελός ; Κόντευα να πάθω καρδιακή προσβολή ! "
" Μα κύριε , απλά σας ακούμπησα λίγο στον ώμο για να σας μιλήσω ! "
" Χμ .. Ναι , ξέρετε , δίκιο έχετε , αλλά είναι η πρώτη μέρα που δουλεύω ταξιτζής . Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια οδηγούσα νεκροφόρα !

1821

Άραγε πόσοι από τους μαθητές που πήραν μέρος στην παρέλαση γνωρίζουν τι συνέβη σαν σήμερα?
Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν, ας ανατρέξουν στην παρακάτω ιστοσελίδα .

Σπαταλη νερου

Στο blog έφτασε μια σοβαρή καταγγελία..

 Στη περιοχή Αι Γιάννη υπάρχει μια βλάβη με σοβαρή σπαταλη νερού, παρακαλούνται οι υπεύθυνη να την επισκευάσου!!
< αναγνώστης >


ΔΡΟΜΟΣ

Καποιος κατοικος των Καλυθιων μου ειπε για αυτο το site και μιας και ειμαι εδω και ενα χρονο περιπου κατοικος Αγιας Παρασκευης ειπα να εκθεσω ενα πολυ σοβαρο προβλημα που εχουμε εκει πανω. Οταν λοιπον βρεχει σχεδον παντα δε μπορουμε να κατεβουμε η να ανεβουμε απο εκει επανω λογω του δρομου. Του δρομου που τοτε που αγορα;ζαμε ολοι εμεις οικοπεδα εκει ελεγαν οτι θα φτιαχτει συντομα. Τιποτα δεν εχει γινει και τιποτα δε βλεπω να γινεται (ειδικα μ! ε την καινουργια Δημ. Αρχη). Εχουμε επικοινωνησει πανω απο 7 φορες με τον τωρινο Αντιδημαρχο αλλα τιποτα. Ισως θα επρεπε να καταφυγουμε στα καναλια και στις εφημεριδες, γιατι τα σπιτια ολων αυτωγν οπου και να βρισκονται ειναι με ασφαλτο. Προβλημα ειλικρινα δεν ειχαμε με την Παλια Δημ. Αρχη (Στελιος Ρηνιου), οποτε τον καλουσαμε εστελνε κοσμο και εκανε σημαντικες παρεμβασεις στο δρομο. Θα ηθελα λοιπον γνωμες δικες σας ή και βοηθεια αν μπορειτε. Ευχαριστω για την φιλοξενεια.


<<μήνυμα απο αναγνώστη>>

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΕΛΑΣΗ


¨Οσες παρελάσετε
Προσοχή στις μινι φουστες και στα 10ποντα τακουνια !!!
Δεν είναι πασαρέλα και οι γιαγιαδες θα κουτσομπολεψουν !!

ΒΑΚΑΛΑΟΣ

Βακαλάος ή μπακαλιάρος θα τον τιμήσουμε σήμερα !!!

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες !!!

25 ΜΑΡΤΙΟΥ


















Τ ο κειμενο που ακολουθει ειναι απο την ιστοσελιδα

http://www.alfavita.gr/history/h8325a.php

Συμμετοχή των νησιών στην Εθνεγερσία του 1821.

Η Ρόδος, επαρχία του Οθωμανικού κράτους, πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος, έδρα του Τούρκου διοικητή (βαλή) και βάση στρατευμάτων, με οθωμανικό πληθυσμό να κατοικεί μέσα στο Κάστρο, δεν θα μπορέσει να πάρει ενεργό μέρος στην επανάσταση του 1821. Συμβάλλει, όμως, στον αγώνα για την ανεξαρτησία του υπόδουλου Έθνους. Επίλεκτα μέλη της, μυούνται στη Φιλική Εταιρεία, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Αγάπιο. Όμως, το κίνημα που δημιουργήθηκε, προδόθηκε και οι μυημένοι σ' αυτό συλλαμβάνονται, βασανίζονται και φυλακίζονται.

Ροδίτες, σπουδαστές στην Ευρώπη, έμποροι της Αιγύπτου και όσοι έφυγαν από τη Ρόδο στην επαναστατημένη Ελλάδα, παίρνουν μέρος στην Επανάσταση ή βοηθούν οικονομικά τον Αγώνα.

Πάτμιος είναι ο Εμμανουήλ Ξάνθος, ένας από τους τρεις ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας, όπως επίσης Πάτμιος είναι και ο φλογερός απόστολος και αγωνιστής Δημήτριος Θέμελης, ο οποίος επισκέπτεται τα περισσότερα νησιά και μυεί όλα τα σημαίνοντα πρόσωπα στη Φιλική Εταιρεία, προετοιμάζοντας τον γενικό ξεσηκωμό.


Δημήτριος Θέμελης

Διοικητής της Ρόδου τα χρόνια της επανάστασης, (1822-1835), ήταν ο διαβόητος Μεχμέτ Σουκιούρμπεης, μπέης μουτεσαρίφης του σαντζακίου της Ρόδου, που η παράδοση περιγράφει ως τρομερό χριστιανομάχο, ανάλγητο και τυραννικό. Είχε αντικαταστήσει τον φιλέλληνα Γιουσούφ Βέη, που μετατέθηκε στη Χίο με τον τίτλο του πασά. Λέγεται ότι ο Σουκιούρμπεης καταγόταν από τη Μάνη, γόνος της αρχοντικής οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων και αδελφός του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Στη Ρόδο, διέμενε στη συνοικία του Νιοχωριού, στου «Μουσταφά Καπιτάνου το Σαράι», κοντά στη σχολή των «Φρέρηδων». Μικρό παιδί το πήραν οι Τούρκοι και τούρκεψε. Κι όπως ήταν έξυπνος ανέβηκε γρήγορα στα αξιώματα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ως ναύαρχος, επισκέφθηκε τη Μάνη, την πατρίδα του και τον υποδέχθηκε εθιμοτυπικά ο ίδιος ο αδελφός του ο Πετρόμπεης. Ζήτησε να δει τη γρια αρχόντισσα, τη Μαυρομιχάλαινα κι όταν βρέθηκε μπροστά της γονάτισε, της φίλησε το χέρι και της είπε ότι είναι ο χαμένος της γιος. Κι εκείνη, αγέρωχη αρχόντισσα του δήλωσε πως δεν μπορεί να έχει Τούρκο γιο και τον έδιωξε ασυγκίνητη.

Αλλά αν η Ρόδος δεν μπόρεσε να επαναστατήσει, τα άλλα μας νησιά ξεσηκώνονται και στέκονται αλληλέγγυα στο μαχόμενο Έθνος.

Πρώτη η Πάτμος υψώνει τη σημαία της Επανάστασης με υποκίνηση του Πάτμιου Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόφιλου, ο οποίος κηρύχθηκε έκπτωτος για τη δράση υπέρ του αγώνα.

Τον Απρίλη του 1821 ξεσηκώνεται η Κάσος και θέτει στη διάθεση του αγώνα τη ναυτική της αρμάδα. Τα μέχρι τότε εμπορικά καράβια οπλίζονται με κανόνια κι αρχίζουν την πολεμική τους δράση. Τα κασιώτικα καράβια πλέουν προς τη Ρόδο με ξεδιπλωμένες τις επαναστατικές τους σημαίες και αρχίζουν τον κανονιοβολισμό του φρουρίου της, προκαλώντας πανικό στους Οθωμανούς του νησιού.

Την Κάσο ακολουθεί η Κάρπαθος, η Χάλκη, η Νίσυρος, η Σύμη, η Τήλος, η Κάλυμνος, η Λέρος, η Κως, το Καστελλόριζο, η Αστυπάλαια, όλα τα Δωδεκάνησα σηκώνουν τη σημαία της λευτεριάς και διώχνουν τις τουρκικές φρουρές.

Στην Κω, στίφη φανατισμένων μουσουλμάνων ξεχύνονται στο νησί, σφάζουν, λεηλατούν και εξανδραποδίζουν. Τα νησιά φοβούνται αντίποινα. Και τότε, δυο κασιώτικα πολεμικά καράβια αναλαμβάνουν να περιπολούν νύχτα και μέρα το στενό της Ρόδου, άγρυπνοι φύλακες της Σύμης, της Χάλκης, της Τήλου και της Νισύρου.

Αλλά η κασιώτικη αρμάδα προσπαθεί να βοηθήσει και την Κρήτη, παίρνοντας τροφές, όπλα, εφόδια στο επαναστατημένο νησί και μεταφέροντας Κρητικούς πρόσφυγες στην Κάσο και την Κάρπαθο. Σ' εκείνες τις πολεμικές επιχειρήσεις θα σκοτωθεί, πολεμώντας ηρωικά, ο καπετάν Θεόδωρος Κανταριτζής, ένας από τους πιο δοξασμένους καπετάνιους της Κάσου.

Κι οι ναυτικές επιχειρήσεις των Κασιωτών γίνονται ολοένα και πιο παράτολμες. Καταστρέφουν τουρκικά πλοία μέσα στον κόλπο της Αττάλειας, επιχειρούν ριψοκίνδυνες επιδρομές στο Καστελλόριζο και ιδιαίτερα στο λιμάνι της Δαμιέττης της Αιγύπτου, με τον καπετάν Χατζη-Νικόλα Μακρή. Αιχμαλωτίζουν 36 πλοία γεμάτα τροφές, που τις μετέφεραν στη λιμοκτονούσα Κάσο, τα δε καράβια τα παρέδωσαν στην επαναστατική κυβέρνηση για να τα μετατρέψει σε πυρπολικά.

Το 1824, η αρμάδα του Μεχμέτ Αλή, μεταφέροντας χιλιάδες στρατιωτών, ανεβαίνει στο Αιγαίο. Οι Κασιώτες αντιλαμβάνονται ότι θα είναι ο πρώτος της στόχος, αλλά δεν πτοούνται. Οχυρώνουν το νησί σε όλα τα σημεία μιας πιθανής απόβασης των Τουρκοαιγυπτίων και εξοπλίζουν όλους, όσοι μπορούν να κρατήσουν όπλα, υπερήφανοι και αποφασισμένοι για τον έσχατο αγώνα και την αναπόφευκτη υπέρτατη θυσία. Η Κρήτη ήδη είχε πέσει και η επανάστασή της είχε καταπνιγεί στο αίμα.

Αρχές Μαϊου του 1824 κι ο εχθρικός στόλος ζώνει την Κάσο. Οι Τούρκοι προσπαθούν να βγουν και το ηρωικό νησί απαντά με τα κανόνια του.

Μα πόσο θα μπορέσει να αντέξει; Γράφουν στην κυβέρνηση και ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Είναι η περίοδος του εμφύλιου σπαραγμού στην ηπειρωτική Ελλάδα, το δάνειο δεν έρχεται, οι ιδιωτικοί πόροι είναι πενιχροί και δεν επαρκούν ούτε για τις δικές τους ανάγκες. Η Κάσος θα μείνει μόνη.

Η εχθρική αρμάδα αφού ανασυντάχθηκε, ενισχυμένη από 35 ακόμα πλοία, αρχίζει την ασφυκτική της πολιορκία, από τη θάλασσα, με επικεφαλής τον Χουσεϊν μπέη. Είναι 27 Μαϊου του 1824, ημέρα Σάββατο. Η ώρα της θυσίας πλησιάζει.

Ακολουθούν φονικές μάχες και οι Τουρκοαιγύπτιοι αποβιβάζουν 200 άνδρες σε ερημική τοποθεσία του νησιού για να κυκλώσουν τους ηρωικούς μαχητές. Ο ίδιος ο Χουσεϊν βγήκε στη ξηρά με 2.000 στρατό.

Οι Κασιώτες πολεμιστές, με τους αρχηγούς τους, Ιωάννη Γρηγοριάδη κα Μάρκο Μαλλιαράκη, μετά από σφοδρή και άνιση μάχη, με πολλούς νεκρούς, υποχωρούν στα βουνά αφήνοντας τα χωριά στα χέρια των εχθρών. Οι Τουρκοαιγύπτιοι ρίχτηκαν στη σφαγή, την αρπαγή, τη λεηλασία και σε κάθε είδους κτηνωδία. 2.000 γυναικόπαιδα εξανδραποδίστηκαν και μεταφέρθηκαν για να πουληθούν στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής και της Αφρικής.

Ο καπετάν Μάρκος Μαλλιαράκης, που, με λίγους πολεμιστές, αντιστάθηκαν σθεναρά στα βουνά απέναντι σε 2.000 αιμοχαρείς τουρκοαιγύπτιους, πιάστηκε ζωντανός και οδηγήθηκε μπροστά στον πασά. Κατάφερε να λυθεί και να σκοτώσει τρεις Τούρκους. Μέχρι που χίμηξαν όλοι οι άλλοι πάνω του και με τις σπάθες τους τον κομμάτιασαν. Έτσι πέθανε ο Μάρκος, έτσι πατήθηκε η Κάσος. Η καταστροφή της θα συγκλονίσει την Ελλάδα.

Η κασιώτικη δημοτική μούσα θα τραγουδήσει εκείνο το χαλασμό, με το τραγούδι:

Μαύρο πουλάκι κάθεται στης Κάσου τ' αγριοβούνι,
βγάλλει φωνίτσα θλιερή και μαύρο μοιρολόι.
Μάνα, κλαμός και βουγκητός εις το νησί της Κάσου!
Η μάνα κλαίει το παιδί και το παιδί τη μάνα
κι ο αερφός την αερφή κι άουρος τηκ καλήτ του.
Μπας και πανούκλα πλάκωσε, μπας και σεισμός εϊνη;
Μηδέ πανούκλα πλάκωσε, μητέ σεισμός εϊνη,
Χουσεϊν πασιάς επλάκωσεν από την Αλεξάντρα.
Γίνονται στίβες τα κορμιά, τα αίματα ποτάμια.
Σφάζουν τους γέρους και τις γριές κι όλα τα παλικάρια
τις κοπελιές και τα μωρά στη φλότα τους μπαρκάρουν
σκλάβους να τους πουλήσουσι στης Μπαρμπαριάς τα μέρη.
Και μια απ' τις σκλάβες ήλεγε με θλιερή φωνίτσα.
Χίλια κι αν κάμεις, Χουσεϊν, χίλια κι αν μας πουλήσεις,
εμείς του Τούρκου το σπαθί 'εθ θα το φοηθούμε
για θα μας κόψεις ούλους μας, για λευτεριά θα 'ούμε.

Την κατάληψη της Κάσου ακολούθησε η κατάληψη της Καρπάθου, της Χάλκης, της Σύμης και των άλλων επαναστατημένων νησιών.

Τα πράγματα προχωρούν με γοργό ρυθμό. Ο αιγυπτιακός στόλος από 245 πλοία σε τρεις μοίρες, ξεκίνησε από την Αίγυπτο και φθάνει στην Ελλάδα. Η πρώτη μοίρα φθάνει στη Ρόδο, λίγο μετά και οι άλλες δύο, με τον Ιμπραήμ. Πολλά ξένα μεταγωγικά που συμμετέχουν έχουν διάφορες ευρωπαϊκές σημαίες. Η Ρόδος και η Μάκρη, απέναντι, είναι τα κέντρα όπου συγκεντρώνονται.

Πολλά θλιβερά επεισόδια διηγούνται για την έξοδο των πληρωμάτων στην πόλη. Οι κάτοικοι, κυρίως οι γυναίκες, κλείνονταν στα σπίτια, για να αποφύγουν τους βανδαλισμούς. Είναι οι λεγόμενοι «γαλουντζήδες» που μεθούσαν κι άρχιζαν τις βιαιότητες στις συνοικίες έως τα Τριάντα. Σκότωσαν τον πλοίαρχο Μάκρα με τρεις ναύτες και διαρπάσαν το καράβι του στο Μανδράκι.

Ο ελληνικός στόλος θα εκδικηθεί για την Κάσο και τα Ψαρά, που κι αυτά είχαν το ίδιο φρικτό τέλος, όταν, στις 29 Αυγούστου του 1824, στον μικρασιατικό κόλπο του Γέροντα, απέναντι από την Κάλυμνο, θα δώσει τη μεγαλύτερη ναυμαχία της Επανάστασης. Ο ναύαρχος Μιαούλης, παρά την αριθμητική υπεροχή του εχθρού, θα κάψει τα πλοία τους και θα πετύχει πρωτοφανή νίκη, προκαλώντας παραλήρημα χαράς στο λαό της Καλύμνου που υποδέχθηκε τους δοξασμένους ναυμάχους, όταν τα καράβια αγκυροβόλησαν, μετά τη ναυμαχία, στο νησί τους.

Απόσπασμα από δημοτικό τραγούδι της Κω, για το πώς έζησαν οι Κώοι τη ναυμαχία του Γέροντα. (Από τη συλλογή του Άγγλου νεοελληνιστή, R.M. Dawkins, Τραγούδια της Δωδεκανήσου, που κατέγραψε ο Κώος ιστοριοδίφης και συλλέκτης λαογραφικού υλικού, Ιάκωβος Ζαρράφτης)

...................
Δευτέρας το ξημέρωμα, κοντά το μεσημέρι,
οι Τούρκοι πέσαν άξαφνα βαριά αρματωμένοι,
να κατασφάξουν τορ ραγιάν, κανένας να μη μένη.
Άλλοι επέφτα στο γιαλό, και άλλοι στα πηγάδια
και άλλοι ξεκόφτα σαλ λαγοί στους βάτους, στα λιβάδια,
και άλλοι κόφτα στα βουνά, όσ' ήσαμ παλληκάρια,
όσ' είχαν δυνατήγ καρδιά κι ακούραστα ποδάρια
Κι εκεί που φεύγαν έλεγαν με μμάτια δακρυσμένα,
με χείλη στο παράπονον της πίκρας βουτισμένα.
Χριστέ, ας είχαμεγ κ' εμείς άρματα σαγ κ' εκείνους,
να πολεμούσαμεγ κ' εμείς μ΄ αυτούς τους Σαρακήνους!
Χριστέ, κι ας είχαμε σπαθιά, τουφέκια και κοντάρια,
να πολεμούσαμε κ' εμείς σαγ κι άλλα παλληκάρια.
Χριστέ, κι ας ήτο βολλετόν κι εμείς ν' αρματωθούμεν,
να δούσι οι Σαρακηνοί κ' εμείς πώς πολεμούμεν.
Μα τώρα οι Αγαρηνοί μας σφάζαν σαν θρεφτάρια,
παιδιά με μάνες και κυρούς, κόρες και παλληκάρια.
Τες πόρτες σπούσι καθενός, τα έχει μας μάς παίρνουν,
τες εκκλησιές μας γδύνουσι, και τους παπάδες γδέρνουν,
κοιλιές μανάδων σχίζουσι και τα μωρά σκοτώνουν,
τους γέρους καίουν ζωντανούς και τους τρυποσουβλώνουν.
Τα παλληκάρια ξέγκωνα, εκεί που θα τα βρούνε,
εις τα παλούκια ζωντανά απάνω τα περνούνε.
Τες όμορφες, τες ακριβές, που δεν τες είδε μμάτι,
πο τα μαλλιά τες σέρνουνε για ένα μας γινάτι.
...................

Το τελειωτικό κτύπημα στους τουρκοαιγύπτιους, δόθηκε, όταν ο ενωμένος στόλος της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας έστειλε τα πλοία τους στο βυθό του κόλπου του Ναβαρίνου και αναπτέρωσε τις ελπίδες των Ελλήνων που, μετά τους εμφυλίους πολέμους, βρέθηκε με την επανάσταση στο χείλος της καταστροφής.

Το Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830 επικύρωσε την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους, που η Ελλάδα είχε κερδίσει, με το αίμα των ηρωικών αγωνιστών της στα πεδία των μαχών αλλά που πέρασε από τις συμπληγάδες πέτρες του διπλωματικού παρασκηνίου και της «μάχης», για πολιτική επικράτηση, των λεγόμενων «προστάτιδων δυνάμεων» επί του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.