Σάββατο 30 Απριλίου 2011

PIZZA SAN MARCO

Η ΡΙΖZΑ SΑΝ MARCO στο Φαληράκι θα είναι ξανά κοντά σας από 2 Mαΐου από τις 12 το μεσημέρι όσα αργά το βραδυ... ΤΗΛ 2241086840 και DELIVERY!!!

Αστείες και παράξενες μετεωρολογικές προβλέψεις

Περίεργα και γκάφες την ώρα της πρόγνωσης του καιρού...


Η ΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ



Δαιμόνια ανάπηρη γιαγιά κυκλοφορεί με μηχανή κουρέματος γκαζόν!

Πυρηνικά εργοστάσια στην Τουρκία




Το Πανεπιστημιο Αιγαιου κανει συλλογη υπογραφων για τη μη ανεγερση δυο νεων πυρηνικων εργοστασιων στην Τουρκια.....
Νομίζω πως το blog σας μπορει να βοηθησει ΠΟΛΥ στην κινηση αυτη. Η διευθυνση της συλλογης υπογραφων ειναι :  

http://petition.aegean.gr/stopnuclearplants/gr/index.php

Παρκάρισμα αλλα Καλυθιές.....



Tα συμπεράσματα δικά σας ,, περιμένουμε και τα σχόλια σας!!!



H δημοτική αρχή που είναι να του κάνουν παρατήρηση , η δημοτική αστυνομία που είναι να του κόψει κληση να καταλάβει πως το πεζοδρόμιο είναι για πεζούς και όχι για το αυτοκίνητο του!! για αλλη μια φορα η αρχές είναι ελλειπεις!!

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Το ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ παρουσιαζει 8 εφευρέσεις που θα σας εκπλήξουν...

Ανεμιστήρας χωρίς έλικα
Ο ανεμιστήρας της Dyson είναι απο τους πιο ασφαλείς στον κόσμο αφου δεν έχει έλικα! Χρησιμοποιεί την τεχνολογία Air Multiplier με την οποία παίρνει αέρα και στη συνέχεια τον ενισχύει.

Οδοντόκρεμα διπλής κατευθύνσεως

Κάτι απλό αλλα χρήσιμο για αυτούς που νευριάζουν όταν κάποιος έχει πατήσει την οδοντόκρεμα απο τη μια μεριά.



Άπειρα USB
Όπως βλέπετε και στην εικόνα, το καλώδιο είναι 2 σε 1 αφού έχει και USB αλλα και νέα θύρα στο πίσω μέρος του.

Μεταφορέας για μπουκάλια
Εύχρηστο για μεταφορά μέχρι 6 μπουκαλιών.

Γλάστρα για κάγκελα


Διαφέρει απο τις συνηθισμένες ζαρτινιέρες αφού η συγκεκριμένη γλάστρα μπαίνει πάνω στα κάγκελα με τον τρόπο που βλέπετε.

Καινοτόμες Βελόνες Ραπτικής
Βελόνα για ...;μη ζόρικους τύπους. Την πιέζετε όπως βλέπετε στην εικόνα και κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Κόλλα-Βούτυρο
Εύκολη λύση για τεμπέληδες και για άτομα που δεν έχουν πολύ χρονο για πρωινό. Μας έρχεται απο Ιαπωνία.

Η οδοντόβουρτσα που στέκεται




Η συγκεκριμένη οδοντόβουρτσα έχει την ιδιότητα να έρχεται κάθετα στην επιφάνεια που την αφήνετε αφού έχει βαρίδια στην άκρη της. Χρήσιμο; Για τους περισσότερους όχι, αλλα αν είστε τρελαμένοι με την καθαριότητα θα την αγαπήσετε!


Πολύχρωμα Τριαντάφυλλα!

Τριαντάφυλλα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου; Δεν είναι αστείο, υπάρχουν!  Το 2004, δύο Ολλανδικές εταιρείες, η River Flowers και η F.J. Zandbergen, πειραματίστηκαν και με επιτυχία μεγάλωσαν ένα τριαντάφυλλο που είχε πέταλα στα… χρώματα του ουράνιου τόξου.

Γνωρίζοντας ότι τα πέταλα παίρνουν την τροφή τους μέσω των βλαστοκυττάρων, η ιδέα ήταν να χωρίσουν το στέλεχος σε πολλά κανάλια και να βουτήξουν το κάθε ένα σε διαφορετικό χρωματιστό νερό. Η ίδια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα λουλούδια, όπως στο χρυσάνθεμο ακόμη και στην  Ορτανσία.
Το αποτέλεσμα, απλά εντυπωσιακό.. Δείτε και μόνοι σας!





Λύθηκε το μυστήριο του άγνωστου παιδιού του Τιτανικού

Πέντε μέρες μετά το ναυάγιο του Τιτανικού, το πλήρωμα του διασωστικού πλοίου Mackay-Bennett ανέσυρε από τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού το σώμα ενός μικρού αγοριού, περίπου δύο ετών.

Ήταν 21 Απριλίου του 1912. Η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε μαζί με άλλα θύματα σε ένα νεκροταφείο της Νέας Σκωτίας. Στον τάφο του αναγραφόταν η φράση «στο άγνωστο παιδί».
Μετά από σχεδόν 100 χρόνια, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν την ταυτότητα του αγνώστου παιδιού, που παρέμενε μυστήριο, παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν και είχαν αποδειχτεί λανθασμένες.
Το ενδιαφέρον μεγάλωνε καθώς είχε διασωθεί και μια φωτογραφία του αγοριού από το ναυάγιο του Τιτανικού.

Πρόκειται για τον Sidney Leslie Goodwin, 19 μηνών, από τη Βρετανία.
Η προηγούμενη εκδοχή μιλούσε για ένα δίχρονο αγόρι, το Σουηδό Gösta Leonard Pålsson. Μάλιστα, η μητέρα αυτού του αγοριού είχε ανασυρθεί νεκρή από τα ναυάγιο και είχαν βρεθεί στις τσέπες της τα εισιτήρια όλων των τεσσάρων παιδιών της. Η Alma Pålsson είχε θαφτεί πίσω από τον τάφο του αγνώστου παιδιού, στο ίδιο νεκροταφείο.

Το 2001, όμως επιστήμονες ζήτησαν από τους απογόνους της οικογένειας Pålsson εκταφή του άγνωστου αγοριού, που μέχρι τότε θεωρείτο ότι ήταν ο Gösta. Με τη μέθοδο του DNA εξετάστηκαν τα παπούτσια του παιδιού, τα οποία φυλάσσονταν στο Ναυτικό Μουσείο του Ατλαντικού. Αποδείχτηκε ότι το γενετικό υλικό δεν ταίριαζε με αυτό της θεωρούμενη μητέρας του.
Με τη βοήθεια του εργαστηρίου ταυτοποίησης DNA των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, η ομάδα του Ryan Parr, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Lakehead του Οντάριο, βρήκε ότι το μικρό αγόρι ήταν ο Sidney Goodwin, που ταξίδευε με τους γονείς του, Frederick και Augusta, και τα πέντε αδέλφια του, για να επισκεφθούν τους καταρράκτες του Νιαγάρα.
Οι σοροί των υπολοίπων μελών της οικογένειας δεν ανακαλύφθηκαν ποτέ.

Πιαστηκε καρχαριοειδες 4 μετρων στην Αιγινα !


Καρχαριοειδές μήκους 4 μέτρων πιάστηκε  ανοιχτά της Αίγινας σε δίχτυα ψαρά.


Το κήτος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αίγινας από το καίκι "Γρηγορούσα". 



Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΝΤΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.....

Hλικιωμενος 63 χρονων εχει σχεση με καλυθενη 32 χρονη παντρεμενη με 2 παιδια και συνηθως βρισκοντε προς το περαμα μεσα σε κατι πευκακια προσεχε γατι την επομενη φορα θα σε βγαλω και vibeo ντροπη ρε μαστορα και στελνειs και τον Π..... να σου αγοραζει Viagra απο το φαρμακειο!........

Του sex τα παράξενα..


1. Στο Λίβανο, επιτρέπεται στους άντρες να κάνουν σεξ με ζώα, αρκεί τα ζώα να είναι θηλυκά. Εάν οι σεξουαλική επαφή είναι με αρσενικό ζώο, επιβάλλεται ποινή θανάτου (Δηλαδή σε παίρνουν μάτι από μακριά ...

να κάνεις ότι κάνεις με την κατσίκα και πλησιάζουν κοντά να δουν μην είναι τράγος)

2. Στο Μπαχρέιν ένας άντρας γυναικολόγος επιτρέπεται να εξετάσει μια γυναίκα, αλλά του απαγορεύεται να κοιτάζει απευθείας στα γεννητικά της όργανα κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Επιτρέπεται μόνο να.. βλέπει μέσω καθρέφτη. (Σε κάνει να ελπίζεις ότι δε θα χρειαστείς ποτέ να σε χειρουργήσει γυναικολόγος, ε?)

3. Απαγορεύεται τους Μουσουλμάνους να κοιτάζουν τα γεννητικά όργανα ενός νεκρού. (Κάτι ακούσαμε τον τελευταίο καιρό για τη διαθήκη του πώς-τον-λέγαν "τρομοκράτη") Το ίδιο ισχύει και για τους νεκροθάφτες. Τα όργανα λοιπόν του νεκρού πρέπει να καλύπτονται μ ένα κομμάτι ξύλο ή ένα τούβλο. (Τούβλο?)

4. Στην Ινδονησία η τιμωρία για τον αυνανισμό είναι αποκεφαλισμός! (Εδώ είμαστε!!!!)

5. Στο Γκουάμ υπάρχουν άντρες που η πλήρης τους απασχόληση είναι να βρίσκουν παρθένες οι οποίες τους πληρώνουν για να κάνουν έρωτα. Ο λόγος? Στο Γκουάμ απαγορεύεται από το νόμο να παντρεύονται οι παρθένες!!! (Για να το σκεφτούμε λιγάκι. . . Γιατί δε μας είπαν τίποτα για κάποια παραπλήσια έστω δουλειά στον επαγγελματικό μας προσανατολισμό? Αραγε πώς θάταν ένα Τμήμα μιας Σχολής τέτοιο? Οι βάσεις που θα πήγαιναν? Πω πω . . .!!)

6. Στο Χονγκ Κονγκ μια απατημένη σύζυγος μπορεί νομίμως να σκοτώσει το μοιχό άντρα της, αλλά της επιτρέπεται να το κάνει μόνο με τα χέρια της!! Την ερωμένη του συζύγου, κατά τα άλλα, μπορεί να τη σκοτώσει η απατηθείσα όπως της αρέσει!

7. Στο Λίβερπουλ, λέει, επιτρέπεται να είναι τόπλες οι πωλήτριες αλλά μόνο σε μαγαζιά που πουλάνε τροπικά ψάρια! (Νο κόμεντς!)

8. Στο Κάλι, στη Κολομβία, μια γυναίκα επιτρέπεται να κάνει έρωτα μόνο με το σύζυγό της, αλλά την πρώτη φορά που θα γίνει αυτό, πρέπει νάναι παρούσα και η μητέρα της... (Τώρα αυτό μήπως σας φέρνει στο μυαλό κάτι με ματωμένα σεντόνια που πρέπει να κρεμαστούν στο παράθυρο, πράγμα που συνέβαινε [εύχομαι να ισχύει ο παρατατικός] σε πιο κοντινά μας από την Κολομβία μέρη?)

9. Στο Σάντα Κρουζ στη Βολιβία είναι παράνομο ένας άντρας να κάνει σεξ με μια γυναίκα και τη μητέρα της ταυτοχρόνως! (Τι λέμε τώρα? Γιατί άραγε έπρεπε να φτάσουν να νομοθετήσουν επ αυτού?) 

Ο δρόμος που...γκαστρώνει


Όταν δύο γυναίκες που μένουν στον ίδιο δρόμο μείνουν έγκυες ακριβώς την ίδια χρονική περίοδος είναι συμπτωση, τότε αν μείνουν εφτά γυναίκες τι είναι;


Ναι καλα διαβάσατε στην  Νότια Ουαλία κοντά στο Pontypridd, 7 γυναίκες που έμεναν στον ίδιο δρόμο, έμειναν ταυτόχρονα έγκυες και το πιο περίέργο είναι πως δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους για να υποθέσει κανείς ότι είχαν συννενοηθεί οι ίδιες και οι σύζυγοί τους.

Οι εφτά γυναίκες γνωρίστηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής τους και εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν πως μένουν στον ίδιο δρόμο «Ποτέ πριν δεν είχαμε ειδωθεί, αφού οι δουλειές μας έκαναν να λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι» επισημαίνει η μία από αυτές.

Τώρα οι  μέλλουσες μαμάδες θα έχουν πολλούς λόγους να είναι ευτυχισμένες αφού εκτός από τα μωρά που έφεραν στον κόσμο, γνωρίστηκαν   μεταξύ τους και υποσχέθηκαν να φυλάνε τα μωρά με βάρδιες.

Πληρώνουν σεκιούριτι για να φυλάει το χωριό τους


Εταιρεία σεκιούριτι έβαλαν οι κάτοικοι στην Κυρτώνη, για να περιπολεί τα βράδια το χωριό τους.

Η είδηση ότι κλέφτες δολοφόνησαν πριν από μερικές ημέρες τον πρόεδρο του διπλανού χωριού, τους προβλημάτισε σοβαρά και έτσι όλοι μαζί αποφασίσανε, μιας και αστυνομία δεν υπάρχει, να πληρώσουν και να βάλουν ιδιωτική εταιρεία για να τους φυλάει.

Συνολικά στο χωριό μένουν 400 άτομα και το ποσό που αντιστοιχεί για το κάθε σπίτι είναι 21ευρώ το μήνα.

Και τι δεν έχουν ανακαλύψει οι κάτοικοι του χωριού Κυρτώνη Φθιώτιδας για να προστατεύσουν τις ζωές τους και τις περιουσίες τους από τους διαρρήκτες και πάσης φύσεως κακοποιούς. Οι περισσότεροι έχουν κάνει τα σπίτια τους να μοιάζουν με φρούρια, μιας και τα έχουν περικυκλώσει με σιδεριές μέσα και έξω, μέχρι και αμπάρες πίσω από τις πόρτες έχουν βάλει. Το τελευταίο όμως που σκεφτήκανε και πραγματοποιήσανε ήταν αρκετά τολμηρό. Μετά την δολοφονία του προέδρου του διπλανού χωριού τους, πριν από ένα μήνα, από αδίστακτους διαρρήκτες, αποφασίσανε να δράσουν άμεσα. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κυρτώνης κάλεσε τους συγχωριανούς του στην πλατεία και όλοι μαζί συμφωνήσανε να πληρώνουν κάθε μήνα εταιρεία σεκιούριτι για να φυλάει τα σπίτια τους.

21ευρώ το μήνα πληρώνει κάθε οικογένεια στην εταιρεία. Ένα ποσό, που απ’ ότι μας είπαν οι ίδιοι, δεν το σκέφτονται καθόλου, αφού προέχει η ασφάλειά τους. Τους λυπεί βέβαια το γεγονός ότι το κράτος είναι απόν και δεν φροντίζει να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών του.





<<μήπως πρέπει να παρέμβουμε και εμείς στις ίδιες ενεργείς?? γιατί αν περιμένουμε από την αστυνομία που περνάει μια φορα το μηνα από το πευκάκι για να πάει στο φαληράκι πάει καήκαμε !!>> 

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ναι φίλες και φιλί αναγνώστες το είδαμε και αυτό στο χωριο μας!! πήγα ο κακόμοιρος στον Αι μηνα να ανάψω ένα κεράκι για να με έχει καλά ο άγιος και λίγο πιο πέρα στα πευκάκια αντίκρισα μια καλυθενη ξανθιά φωτομοντέλο που έχει γεμίσει το facebook με επαγγελματικές φωτογραφίες να κάνει στοματικό ερωτα σε 2 Καλυθενους... μόλις το ειδα αυτό κολάστηκα και έφυγα άμεσος από την περιοχή... μετά έμαθα πως τα άτομα ήταν φιλί του πρώην αγοριου τις!!!!!


παπαδακι-RAMBO




είναι βομβιστής , είναι παραδάκι ,είναι παπας ,είναι ψάλτης ?? ότι και να είναι επιτρέπεται αυτή τι μέρα αλλα πάνω από όλα με ασφάλεια και πολύ προσοχή.. καλο είναι να κάνετε κροτίδες με την επίβλεψη κάποιου ενήλικα!!!

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

cyprus comedy greek condom

ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ

Για έναν καλο μεζέ επισκεφθείτε το νέο μουσικό καφενείο του Διαμάντη !!
το μουσικό καφενείο '' μουσικόραμα '' άνοιξε και σας περιμένει με πολλά και διαφορα πιάτα.. 

Δασκάλα έκανε στοματικό έρωτα στους 11χρονους μαθητές της!




Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια δασκάλα από to Σύδνεϋ ζητούσε σεξ από 11χρονους μαθητές της.

Συγκεκριμένα, η 41χρονη κατηγορήθηκε τον Δεκέμβριο για είκοσι σεξουαλικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων στοματικό σεξ και σεξουαλική επαφή. Θύματά της ήταν έξι μαθητές ηλικίας 11-12 ετών.

Ο δικαστής απέρριψε την υπεράσπιση που επικαλέστηκε ψυχική ασθένεια δασκάλας.

Οι μαθητές κατήγγειλαν ότι η δασκάλα τους το 2009 ενώ είχαν πάει εκδρομή, μπήκε στην σκηνή τους γυμνή και άρχισε να τους ρωτά ποιος ήθελε να του κάνει στοματικό έρωτα.Μάλιστα ένα από τα θύματα κατέθεσε ότι στόχο έβαζε πιο πολύ τα δειλά αγόρια.

"Γυναίκες"....γιατί πάτε στην τουαλέτα πάντα..."2-2"???



Πως φτιάχτηκαν οι πυραμίδες? Υπάρχει ζωή στον ΑΡΗ? Πότε θα γίνει η 2α παρουσία? Και πάνω απ όλα…



γιατί οι γυναίκες πηγαίνουν στην τουαλέτα 2-2? Ένα ερώτημα που έχει βασανίσει κάθε αντροπαρέα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί διάφορες εκδοχές περί του θέματος. Ας τις δούμε λοιπόν…

Θεωρία συνωμοσίας 1η:

Mια ακραία εκδοχή που ίσως δεν έχεις σκεφτεί και αποκαλύπτει πολλά για τη γυναικεία ψυχολογία. Πηγαίνουν εκεί για να κάνουν την ανάγκη τους η αλλιώς “τσισάκια”. Και κάπου εκεί είναι που χρειάζεται η φίλη-bodyguard. Mην κοροϊδευόμαστε σε πολλά club τυχαίνει οι τουαλέτες να μην κλειδώνουν η να έχει χαλάσει το πόμολο. Όταν μάλιστα οι τουαλέτες ανδρών και γυναικών είναι μαζί καταλαβαίνουμε ότι δημιουργούνται πολύ ευχάριστες καταστάσεις…εεεεε προβλήματα ήθελα αν πω!


Θεωρία συνωμοσίας 2η:

Θεωρούμε πως η υποψήφια ,ως γνήσια γυναίκα υποκινουμένη από τις ανασφάλειες σχετικά με την εμφάνισή της, θα χρησιμοποιήσει την τουαλέτα για καλλωπισμό ( lak στο μαλλί που κάτσιασε, καθάρισμα της μάσκαρας, προσθήκη κραγιόν για χείλη ελκυστικά κ.α) Σε αυτή την περίπτωση η φίλη χρειάζεται για να κάνει σχόλια όπως «θεά είσαι φιλενάδα», «κούκλα», «τέλεια», «τρέλα η σκιά σου», «όχι καλέ δεν μουντζουρώθηκες» και άλλες τέτοιες γυναικείες μ…ες που θα της φτιάξουν τη διάθεση.


Θεωρία συνωμοσίας 3η:

Και τώρα ας μπούμε στα άδυτα της γυναικείας ψυχολογίας. ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ, ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ, ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ…

Θέλει να σχολιάσει! Για τον γκόμενο δίπλα, για την τσούλα απέναντι που θέλει να της τον φάει, για τον μαλάκα που την έστησε και ποτέ δεν την πήρε τηλέφωνο, για το καλτσόν που την κόβει, για τις γόβες που θα ήθελε να είχε… Μόνη της θα μιλάει η άλλη? Κρατιέται όσο μπορεί όμως επειδή θα σκάσει θα πάρει τη φίλη της από το χεράκι (θα τη σύρει με το ζόρι αν το παίξει δύσκολη) και τρέχοντας θα την οδηγήσει στην τουαλέτα για «μπλα-μπλα». Στην τουαλέτα που η φωνή της μπορεί να ακουστεί, που δεν θα χρειάζεται να ξελαρυγγίζεται, που δεν θα στήνει αυτί η άλλη η αχώνευτη (όλα θέλει να τα μαθαίνει η κουτσομπόλα), και γενικά μπορεί να “θάψει” με την ησυχία της.


Θεωρία συνωμοσίας 4η:

H πιο ρεαλιστική από όλες τις εκδοχές. Δυο κοπέλες κοιτάζονται, χαμογελάει η μια στην άλλη, ξανακοιτάζονται και σηκώνονται να πάνε μαζί στην τουαλέτα. Στη συνέχεια μπαίνουν μέσα κλειδώνουν. Φιλιούνται, η μια βγάζει το φόρεμα της άλλης… σοβαρέψου ρε μαλακά. Πολλές τσόντες δεν έχεις δει? Εκτός και αν όλες οι λεσβίες σε αυτό τον πλανήτη δεν έχουν σπίτι να το κάνουν. Ωστόσο η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία............!!!!!!!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κάνοντας μια μικρη βολτα στο χωριο παρατηρησα Ρομα σε μικρες ομαδες 5-6 ατόμων
επειδή δεν εχω χρόνο να παρακολουθησω τις δραστηριοτητες τους που περα απο το παιχνίδι
μπορει να εχουν και παραβατική συμπεριφορα.

ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΤΙ ?

Μήπως στο χωριό μας δρα συμμορία μικρών Ρομά ?
Μήπως το παιδί σας δεχηκε επιθεση απο αλλα παιδια που δρα σαν ομάδα με σκοπο να του αποσπασουν χρήματα ?
Μήπως δεν κυκλοφορουν Καλυθενακια επειδή φοβουνται ?


Τσίμπημα αράχνης προκαλεί σκληρή στύση πέους


Αίσθηση προκαλεί η ανακάλυψη επιστημόνων στις ΗΠΑ οτι ένα τσίμπημα τηςαράχνης Nigriventer Phoneutria είναι το καλύτερο αφροδισιακό για μια στύση πέους που θα κρατήσει ώρες.

Σύμφωνα με έρευνα του Ιατρικού Κολεγίου της Τζόρτζια στις ΗΠΑ, ένα μικρό τσίμπημα από μια Βραζιλιάνικη αράχνη δίνει τη δυνατότητα 4ωρης στύσης πέους που δεν θα την ξεχάσει ποτέ η παρτενέρ σας.
Όπως αναφέρουν επιστήμονες του Ιατρικού Κολεγίου, η μικρή αράχνη της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής έχει μια περίεργη παρενέργεια στο ανδρικό μόριο. Μπορεί φέρει το πέος σε στύση εάν μια μικρή ποσότητα του δηλητηρίου της περάσει με ένα δάγκωμα στο αίμα σας.
Η Δρ Κένια Νούνιες, φυσιολόγος του Κολεγίου τονίζει: «Το δηλητήριο της αράχνης nigriventer Phoneutria είναι πλούσιο σε ένα μείγμα τοξινών». Και προσθέτει: «Εξαιτίας αυτών, όταν μια αράχνη τσιμπήσει έναν άνδρα, μπορεί να παρατηρήσουμε πολλά διαφορετικά συμπτώματα συμπεριλαμβανόμενου και του πριαπισμού, ένας όρος στον οποίο το πέος είναι συνεχώς όρθιο».
Δεν είναι όμως όλες οι παρενέργειες αθώες. Το τσίμπημα της συγκεκριμένης αράχνης μπορεί να προκαλέσει και απώλεια του ελέγχου των μυών, έντονο πόνο και δυσκολία στην αναπνοή. Εάν δεν γίνει λήψη αντιδότου άμεσα, το τσίμπημα μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο λόγω έλλειψης οξυγόνου, εξηγεί η επιστήμονας.
Ωστόσο σύμφωνα με την επιμελήτρια της αραχνοειδών στο Πανεπιστημίου Burke της Ουάσιγκτον, Ρόντ Κρόφορντ, από τους 7000 ανθρώπους που έχουν τσιμπηθεί από την αράχνη μόνο 10 έχασαν τη ζωή τους. Οι υπόλοιποι έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία ανόρθωσης του ανδρισμού τους.

69 ΛΟΓΟΙ για τους οποίους αξίζει να είσαι ΑΝΔΡΑΣ


1. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες διαρκούν περίπου 30 δευτερόλεπτα.

2. Οι σκηνές με γυμνό στις ταινίες είναι πάντα γυναικείες.

3. Γνωρίζεις πως δουλεύει .το αυτοκίνητο.

4 Οι πενθήμερες διακοπές χρειάζονται μια βαλίτσα μόνο.


5 Το ποδόσφαιρο την Κυριακή.

6 Η ουρά για να πάς σε τουαλέτες είναι κατά 80% μικρότερες.

7 Ανοίγεις τα βαζάκια από μόνος σου.

8 Οι φίλοι σου δε σου τη σπάνε άμα βάλεις κιλά.

9 Τα οπίσθια σου δεν είναι πότε λόγος για μια συνέντευξη.

10 Όλοι οι οργασμοί σου είναι αληθινοί……

11 Δεν σε ενδιαφέρει εάν στις τουαλέτες δεν υπάρχει κάθισμα.

12 Δεν χρειάζεται να κουβαλάς μια τσάντα γεμάτη άχρηστα πράγματα.

13 Το επίθετο σου είναι πάντα το ίδιο.

14 Στα εστιατόρια τρως όλο το φαγητό.

15 Μπορείς να κάνεις μπάνιο και να ετοιμαστείς σε 10 λεπτά.

16 Δεν είναι απαραίτητο να θυμάσαι όλα τα γενέθλια των άλλων.

17 Τα εσώρουχα σου κοστίζουν ακόμα 15€ η συσκευασία των τριών.

18 Δεν χρειάζεται να ξυρίζεσαι από το λαιμό και κάτω.

19 Εάν στα 34 είσαι ακόμα ανύπαντρος κανείς δεν το κάνει θέμα.

20 Όλα στο πρόσωπο σου παραμένουν στο φυσικό τους χρώμα.

21 Η σοκολάτα είναι απλά ένα τσίμπημα, όχι το επιδόρπιο σου.

22 Μπορείς κάποτε να γίνεις πρόεδρος της δημοκρατίας.

23 Μπορείς να φορέσεις μια άσπρη φανέλα σε ένα ενυδρείο.

24 Τρία ζευγάρια παπούτσια είναι αρκετά.

25 Τα προκαταρτικά είναι optional.

26 Δεν χρειάζεται να τακτοποιείς το διαμέρισμα κάθε φορά που έρχεται ένας υδραυλικός.

27 Στο συνεργείο σου λένε πάντα την αλήθεια.

28 Δεν σε ενδιαφέρει εάν κανείς δεν πρόσεξε το καινούριο σου κούρεμα.

29 Μπορείς να παρακολουθήσεις τηλεόραση σε απόλυτη ησυχία με έναν φίλο χωρίς να σκέφτεσαι «Είναι νευριασμένος μαζί μου.»

30 Γνωρίζεις τουλάχιστον 10 τρόπους για να ανοίξεις μια μπύρα.

31 Όταν κάθεσαι δεν χρειάζεται να θυμάσαι τι φοράς για να βάλεις ανάλογα τα πόδια σου.

32 Aσπρα μαλλιά ίσον μεγαλύτερη γοητεία.

33 Κανείς δεν χαζεύει το στήθος σου ενώ μιλά.

34 Μπορείς να αγοράσεις προφυλακτικά χωρίς ο υπάλληλος να σε φανταστεί γυμνό.

35 Σε ένα πάρτι εάν κάποιος άλλος ντυθεί με τα ίδια ρούχα, μπορεί να γίνει φίλος σου.

36 Το ρέψιμο.

37 Τα παπούτσια σου ποτέ δεν σε πληγώνουν.

38 Ακόμα και στο κατούρημα έχουμε στόχους και μπορούμε να είμαστε αθόρυβοι, όταν θέλουμε.

39 Το μόνο βιολογικό ρολόι που έχουμε είναι αυτό που μας ειδοποιεί ότι αρχίζει το Champion League.

40 Η εκάστοτε τσαντίλα μας δεν οφείλετε σε μια αόριστη ορμονική τσιγκολελέτα, που εκφράζεται με τη δικαιολογία πασπαρτού «έχω περίοδο».

41 Ο γάμος δεν είναι η υψηλότερη στιγμή της καριέρας μας και μεταξύ μας δεν πολυκαταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να συζητάμε επί 6 μήνες πριν και 6 μήνες μετά αυτό το μισάωρο ορθοστασίας δίπλα σε μια ντυμένη μπομπονιέρα.

42 Όσο υπάρχει ζωή σ’αυτό το πλανήτη, θα υπάρχει πάντα μια Σούλα πρόθυμη να αποτελέσει την εναλλακτική μας λύση.

43 Και όταν αυτή η εναλλακτική λύση γίνει βούκινο, θα υπάρχει πάντα μια επιστημονική τεκμηριωμένη ορμονική θεωρία για να δικαιολογήσει την επιλογή μας.

44 Μπορούμε εκ του ασφαλούς να υποστηρίζουμε τις θεωρίες περί ισότητας, αφού στο κάτω κάτω δεν κοστίζει τίποτα. Ενώ κατά βάθος ξέρουμε καλά ότι ο άντρας ήταν αυτός που ανακάλυψε τα προκαταρτικά στο σεξ και μάλιστα τα ονόμασε «μπύρα».

45 Δεν υπάρχει τίποτε άρρωστο όταν δύο γυναίκες κάνουν σεξ μεταξύ τους, αρκεί να το κάνουν μπροστά μας.

46 Οι ποικιλίες νέων μοντέλων, σε αυτοκίνητα και γυναίκες, ανανεώνονται συνεχώς.

47 Ένα λευκό πουκάμισο με κολλαρισμένο γιακά κι ένα ζευγάρι σοβαρά παπούτσια ήταν, είναι και θα είναι αρκετά.

48 Είναι αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που έχουν οπτική επαφή με τα γεννητικά τους όργανα είναι πιο εξωστρεφής και λιγότερο στιντζωμένοι.

49 Αν θέλουμε μπορούμε ν αφήσουμε μουστάκι.

50 Τα αντρικά περιοδικά έχουν πιο πολύ πλάκα και συνήθως δεν περιλαμβάνουν θέματα όπως : Η δημιουργική γκρίνια, κατούρησε το μπολ με τα αποξηραμένα; Ευνουχίστε τον, και Παίζοντας σφηνοτουβλακία με τις σερβιέτες.

51 Η θριαμβευτική είσοδός μας στο στίβο του σεξ δεν συνοδεύεται από τις ερωτήσεις :
-Αν θα πονέσεις. -Που θα πονέσεις. -Αν θα έχεις βρει το κατάλληλο άτομο. -Αν το κατάλληλο άτομο θα σε σέβεται. -Αν το αίμα θα λερώσει το αγαπημένο σου φόρεμα.
-Αν το μετανιώσεις μετά.
-Αν θα μείνεις έγκυος.
-Πως θα το ονομάσεις.
-Αν πρέπει το νυφικό να έχει τούλι.

52 Δεν χρειάζεται ν ανησυχούμε αν θα φύγει κάποιος πόντος στο καλσόν Εκτός και αν είμαστε εύζωνες.

53 Ένας άντρας δεν φοβάται να παραδεχτεί ότι έκανε μα****ια. Αντίθετα, μια γυναίκα θα επικαλεστεί είτε τον πόλεμο που της γίνεται επειδή ζει σ έναν ανδροκρατούμενο κόσμο είτε ότι είχε περίοδο είτε ακόμα και τον Κρόνο που περνούσε χτες πάνω από αχλαδόκαμπο προκειμένου ν αποδείξει ότι τελικά δεν φταίει αυτή.

54 Ε ναι λοιπόν, δεν χρειαζόμαστε ποτήρι για να πιούμε νερό απ το μπουκάλι του ψυγείου.

55 Έχουμε λόγο τιμής.

56 Χωρίς τους άντρες δεν θα είχε γυριστεί ποτέ το αριστούργημα «από μπρος παρθένα και από πίσω μπαίνουν τρένα», δεν θα είχε χτυπηθεί κανένα φραπόγαλο και δεν θα είχε ακουστεί ποτέ η φράση «ακρογωνιαίος λίθος της παπαρολογίας, αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις.»

57 Δεν είναι μυστικό ότι αυνανιζόμαστε.

58 Κατά βάθος είναι πιο υγιείς ο καλύτερος μας φίλος να λέγεται αζόρ και να κάνει γουφ από το να λέγεται μονόπετρο και να κάνει 1.500.000 εκατομμύριο. Τουλάχιστον σ’αυτόν που μας χάρισε τον αζόρ δεν χρειάζεται να του κάτσουμε.

59 Στατιστικά κάθε στιγμή μας αναλογούν τέσσερις διαθέσιμες γυναίκες.

60 Δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε συνεχεία.

61 Μέσα στο παντελόνι μας κρύβεται ένας πραγματικά ανεξάρτητος σύμβουλος ο οποίος αντιστέκεται όσο κι αν προσπαθούν να τον εκπολιτίσουν. Έστω κι αν λέγεσαι Μπιλ Κλίντον.

62 Όταν λέμε στα αρχ***α μας
καταλαβαίνουμε ότι κυριολεκτούμε.

63 Όσα executive manager και director και να γράφονται στην carte visite μας μπορούμε πάντα να χρησιμοποιούμε τη φράση «τσιμπά ένα αρ****ι» όταν μαζί με μερικούς άλλους σαν εμάς κερδίζουμε κάποιους άλλους σαν κι εμάς στο mini soccer.

64 Σε τελική ανάλυση αν δεν μας αρέσει, έχουμε πάντα την επιλογή να κάνουμε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

65 Όταν σφίξουν τα πράγματα υπάρχει πάντα ένα Aγιο Όρος. Και μόνο που το ξέρουμε αρκεί.

66 Γιατί οι γυναίκες βρίσκουν μετά από ένα χωρισμό παρηγοριά στην αγκαλιά μιας φίλης τους ενώ οι άντρες στην αγκαλιά μιας γκόμενας.

67 Βρίσκουμε δουλεία με την αξία μας και όχι βάζοντας ένα μίνι και βγάζοντας έξω όλη την γύμνια μας.

68 Δεν κολλάμε σαν τους χαζούς στην Λαμπίρη όλη μέρα.

69 Μας αρέσει ο συγκεκριμένος αριθμός (το 69) και συχνά σταματάμε για να τον απολαύσουμε

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΤΟ ΠΑΣΧΑ




Στη διαπασων (με χάλια τραγουδια) γιορτασαν το Πάσχα
οι φιλοξενούμενοι κάτοικοι του χωριού!!!

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ



ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ όχι και 2 πόντους μόνο !!!


Αρνητική ήταν η βαθμολογία που έδωσαν οι περισσότεροι στην κ.Τούλα
(αφού πρωτα έγλειψαν και τα δάκτυλα τους από τη νοστιμιά ) !!!

Αλλά ακόμα δε μπορουμε να καταλαβουμε γιατί 2 ποντους
(μήπως για το χρήμα το έκανε ή απο κακία ?)

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Το παραδοσιακό Καλυθενό Πασχαλινό φαγητό ειναι το κατσικακι στο φουρνο
και κυριως καπαμάς !!!!
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες !!

2 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΒΑΡΕΛΟΤΑ



Δυστυχώς χτες είχαμε 2 νεκρούς στο χωριό Μανδρικο 39 και 30 ετών οι οποίοι σκοτώθηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού τον οποίο ετοίμαζαν για να πυροδοτήσουν την Ανάσταση!

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ



Χρόνια πολλά καλη Ανάσταση

Αφιερωμένο σε όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1943 -1985



H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε.
Είμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία
περιμένοντας...

Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο
ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές
έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.
Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα
ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες
ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα
σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής
θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και
μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα
ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ,
καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν
φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.

Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες
κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε
κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε
ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε
«μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση..

Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και
δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα
στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν
υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν
υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους»
Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν
έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα
θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε
κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε
καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το
ξεπερνάμε.

Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν
παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό
ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή
οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά
κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν
πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι..
Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια,
βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε
φίλους.. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά
φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί
συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί
έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και
παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα. Χάσαμε
χιλιάδες μπάλλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη
βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους
πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα
στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν
ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των
φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να
ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο
σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;

Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν
έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση.
Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να
μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να
περάσουν όλοι.. Τι φρίκη!

Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε
ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντιηλιακή κρέμα με δείκτη
προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ..
Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με
ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια
κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας
κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P

Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και
μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.

Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες
την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...

Αγνώστου ταυτότητας μέχρι στιγμής.
Τον/Την ευχαριστούμε για το ταξίδι...


Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Χαμος Στο Χωριο Μας

Αγαπιτοι φιλοι ετοιμαστιτε σε καποιες μερες να μαθεται τι εγινε στο χωριο μας....φασαριες ξυλο νοσοκομεια ραματα εσπασαν το τζαμι αυτοκινιτου στο φαλιρακι και τα πιραν ολα γιατι δεν βρικαν λεφτα παρανομα ζευγαρια σε γνωστες καφετεριες στην ροδο...να ειστε συντονισμενοι ..

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΜΕΙΝΕ

Για να δουμε τι θα γίνει !!!

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ


Από τις πιο καλοντυμενες η κ Τουλα εκπροσωπει επαξια το χωριο μας στο <<κατι ψήνεται >>!!!
Πολύ γενναιόδωρη την Μ Τεταρτη εδωσε το 9 στην Γιώτα!
Καλή συνεχεια κ Τουλα !!!

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Ο Απόλλων Καλυθιών κληρώνει 2 αρνιά για το Πασχαλινό τραπέζι.
Τιμή λαχνού 2 Ευρώ.
Ας στηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια του συλλόγου.

ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ τα ποτα και η εκκλησια

Ο βασιλικος της εκκλησιας δεν είναι σταχτοδοχείο !!!!


Τα σκατά κάνουν βόλτα στη παραλια Φαληρακίου!!!



Nτροπή στα άτομα τις δημοτικής αρχή αλλα κατά τα αλλα θέλουμε και τουρισμό στο φαληράκι ρε στο διάολο πρέπει να πάμε όλοι μαζί. σήμερα ήμασταν στο aquarious του κυριου Nικολού ακριβώς από διπλα συγγνώμη για την έκφραση τα σκατά κάνουν βόλτα αλλα ορισμένη από τα στελέχη του δήμου γυρνάνε στο χωριο μας και το παίζουνε μεγάλη και κάθονται και κοκορεύονται , εγώ και εγώ , αντί να κάθονται να το παίζουνε μαγκιά να τσακιστούνε να πάνε να τα μαζέψουνε!! περνάνε τουρίστες και μας κοροϊδεύουνε τα <<παλιολαμογια>> ντροπή σας ρε ξεφτίλες!! Με τα λόγια φτιάχνεις παλάτια???


<<<Tο συγκεκριμένο μήνυμα μας ήρθε από αναγνώστη.. ευχαριστούμε>>>

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΕΛΙΕΣ

Ἀπαντᾶ ὁ ἀείμνηστος καθηγητής τῆς Λειτουργικῆς Ἰω. Φουντούλης

«Γιατί σέ καιρό νηστείας νηστεύουμε τό λάδι καί τά ψάρια καί τρῶμε ἐλιές καί αὐγοτάραχο;»
Ἡ παλιά καί ἀληθινή νηστεία συνίσταται στήν πλήρη ἀποχή τροφῆς ἤ στήν ξηροφαγία. Ἐπειδή ὅμως αὐτή δέν εἶναι δυνατόν νά τηρηθεῖ στίς μεγάλες περιόδους τῶν νηστειῶν τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ ἔτους, λόγῳ δύσκολων συνθηκῶν ζωῆς ἤ ἔλλειψης ζήλου, ἔχουν στήν πράξη ἐπινοηθεῖ διάφορες διευκολύνσεις, ὥστε νά εἶναι δυνατή ἡ ἐφαρμογή τῆς νηστείας ἀπό ὅλους τούς πιστούς.
Στήν ἀρχαία ἐποχή οἱ χριστιανοί μετά τήν ἐνάτη ὥρα (3 μ.μ.) τῶν νηστήσιμων ἡμερῶν κατέλυαν μόνο νερό καί ψωμί. Σιγά-σιγά ὅμως ὄχι μόνο ἡ διάρκεια τῆς ὁλοκληρωτικῆς ἀποχῆς ἀπό τροφή περιορίστηκε στά συνηθισμένα καί στίς ἄλλες μέρες ὅρια γι᾿ αὐτό μετατέθηκαν καί οἱ Ἑσπερινοί τῆς Τεσσαρακοστῆς καί οἱ Προηγιασμένες τό πρωί ἀλλά καί ἄλλα εἴδη τροφῶν ἄρχισαν νά χρησιμοποιοῦνται, ὅπως οἱ καρποί, τά ὄσπρια, τά ὀστρακόδερμα, τά μαλάκια κ.ο.κ.
Μέσα στά πλαίσια αὐτά μπορεῖ νά κατανοηθεῖ καί τό ὅτι τρῶμε ἐλιές κατά τίς ἡμέρες πού δέν τρῶμε λάδι, καί αὐγοτάραχο κατά τίς ἡμέρες πού ἀπέχουμε ἀπό ψάρια. Γιά τό πρῶτο μποροῦμε νά ἐπικαλεστοῦμε τό λόγο ὅτι οἱ ἐλιές τρώγονται ὡς καρπός, ἐνῶ ἡ ἀπαγόρευση τοῦ λαδιοῦ ἀφορᾶ στά φαγητά πού παρασκευάζονται μέ λάδι. Γιά τό δεύτερο ἡ δικαιολογία εἶναι λιγότερο εὔλογη, ἀφοῦ δέν ἰσχύει τό ἴδιο γιά τό γάλα ἤ τά αὐγά, ἀλλά καί αὐτά ἀπαγορεύονται κατά τίς νηστεῖες μας ὡς «καρπός... καί γεννήματα ὧν ἀπεχόμεθα» κατά τόν 56ο κανόνα τῆς Πενθέκτης Οἰκουμενικῆς Συνόδου. Γνωρίζω πάντως εὐλαβεῖς χριστιανούς πού κατανοοῦν ὅτι πρόκειται γιά «οἰκονομία», καί κατά τίς ἡμέρες τῶν μεγάλων νηστειῶν, ὅπως καί τήν παραμονή πού θά κοινωνήσουν, ἀπέχουν καί ἀπό ἐλιές καί ἀπό αὐγοτάραχο.
Εἶναι ἀλήθεια πώς αὐτή τήν ἐρώτηση τήν ἀκοῦμε συχνά ἀπό καλοπροαίρετους πιστούς καί συχνότερα ἀπό μερικούς πού εἰρωνεύονται τίς νηστεῖες. Θά μποροῦσε καί στίς δύο περιπτώσεις νά ὑπογραμμιστεῖ ἡ ἐλαστικότητα καί τό φιλάνθρωπο τῶν σχετικῶν ἐθίμων καί τῶν κανόνων τῆς Ἐκκλησίας, πού δέν ἔχουν σκοπό νά ἐξοντώσουν τούς ἀνθρώπους, ἀλλά νά τούς βοηθήσουν νά ἀσκηθοῦν στήν ἐγκράτεια καί νά κυριαρχήσουν στά πάθη τους. Ἄν τούς σκανδαλίζουν οἱ τροφές αὐτές, μποροῦν νά ἀπέχουν ἀπό αὐτές χωρίς κατά τόν ἀπόστολο νά ἐξουθενώνουν τούς «ἐσθίοντας» ἤ νά «κρίνουν» (Ρω 14,3) τήν Ἐκκλησία γιά τήν φιλάνθρωπη τακτική της. Τό νά ἀναλάβει ἡ Ἐκκλησία ἀγώνα γιά τήν ἐκκαθάριση τῶν σχετικῶν μέ τή νηστεία ἐθίμων καί τῶν τροφῶν πού τρώγονται ἤ ὄχι σ᾿ αὐτήν, οὔτε τοῦ παρόντος εἶναι οὔτε μπορεῖ νά μείνει πάντοτε μέσα στά ὅρια τῆς σοβαρότητος. Ἐκεῖνο πού πρωτεύει εἶναι ὁ τονισμός τῆς ἀνάγκης τῆς νηστείας καί τῆς πνευματικῆς ὠφέλειας πού προέρχεται ἀπ᾿ αὐτή, καθώς καί ἡ προσπάθεια γιά τήν κατά τό δυνατόν συμμόρφωση τῶν πιστῶν στίς σχετικές ἐκκλησιαστικές διατάξεις, πού ἀρκετά ἔχουν ἀτονήσει στίς μέρες μας.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ



Κυριακή των Βαίων.
Είσοδος του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ και απαρχή του Θείου δράματος.
Καλό ΠΑΣΧΑ σε όλους

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΣΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ




Σε γνωστή - άγνωστη τοποθεσία της περιοχης μας
(πρεπει να κάνεις τάμα για να τη βρεις ελεύθερη)
πολλοι πετανε τα χαρτομαντηλα και τα προφυλακτικα στο ωραιο περιβαλλον μας !!!!
Αλλά και σακουλακια απο σκουπιδοτροφές (κρουασαν πατατακια ) !!!

Επειδή δεν υπαρχει περίπτωση να γίνει εθελοντικός καθαρισμος στις ερωτικές κρυψωνες
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι να διατηρήσουν αυτες τις τοποθεσίες ΚΑΘΑΡΕΣ !!!