Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά και από το βράδυ επιδείνωση του καιρού στα δυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογες συνθήκες θα επικρατούν και στην Θεσσαλονίκη, με νεφώσεις και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά, στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αντιστοίχως, σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Νεφώσεις με σποραδικές βροχές προβλέπονται και στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τέλος, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και από το βραδύ της Τετάρτης σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Μάλιστα, τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία στην Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από έναν ως 10 βαθμούς κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 ως 14, στα δυτικά από 3 ως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 ως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, ωστόσο από το απόγευμα θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά σε περιοχές του Αιγαίου ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: