Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εξερευνήστε μουσεία τέχνης με το Google Art Project


H Google αποκάλυψε ένα ακόμη project, μια μοναδική συνεργασία με τα δημοφιλέστερα μουσεία τέχνης στον κόσμο, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ανακαλύψουν αλλά και να δουν έργα τέχνης με καταπληκτική λεπτομέρεια. 
Το Google Art Project χρησιμοποιεί την τεχνολογία του Street View για να δημιουργήσει εικονικές περιηγήσεις μέσα στα καλύτερα 17 μουσεία του κόσμου. Στα μουσεία συμπεριλαμβάνονται τα Metropolitan Museum of Art and Moma της Νέας Υόρκης, το State Hermitage Museum στο St. Petersburg, το Tate Britain & The National Gallery στο Λονδίνο, το Museo Reina Sofia στη Μαδρίτη, το Uffizi Gallery στη Φλορεντία και το Van Gogh στο Άμστερνταμ. Στο σύνολο περιλαμβάνονται έργα τέχνης από 486 καλλιτέχνες όλου του κόσμου.

Μπορείτε να κάνετε ένα εικονικό περίπατο στα μουσεία και να βλέπετε όλα τα έργα τέχνης από κοντά με δυνατότητα zoom in. Μάλιστα, μερικά από τα έργα τέχνης είναι σε υπερ-υψηλή ανάλυση - περίπου 7 δισεκατομμύρια pixels για κάθε εικόνα. Επίσης, θα μπορείτε να βλέπετε πληροφορίες για κάθε έργο τέχνης αλλά και για τον καλλιτέχνη του, όπως επίσης και περισσότερα έργα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη αλλά και σχετικά βίντεο στο YouTube.
Πραγματικό έργο τέχνης από τη Google!

Δεν υπάρχουν σχόλια: