Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Παγκόσμιο θεματικό πάρκο Φεράρι: Ποιος πηγαίνει ακόμα στη Ντίσνεϊλαντ;





Δύο roller coasters απ’ την κόλαση, δεκάδες δραστηριότητες και παιχνίδια που σου κόβουν την ανάσα, αμέτρητες στιγμές έντασης και ταχύτητας στο μεγαλύτερο κλειστό θεματικό πάρκο του κόσμου: Ο θαυμαστός κόσμος της Φεράρι άνοιξε τις πόρτες του και οι απανταχού φαν της ταχύτητας απέκτησαν το δικό τους σημείο συνάντησης- όποια ηλικία κι αν έχουν.
Αν υπάρχει ένα μέρος πάνω στη γη όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα τότε μάλλον είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πιο συγκεκριμένα στο τεχνητό νησί Γιας του Άμπου Ντάμπι, η φαντασία δεν απέκτησε σάρκα και οστά, αλλά ρόδες, κινητήρα, και πολλά G, αφού το παγκόσμιο θεματικό πάρκο της Φεράρι είναι πραγματικότητα.
Από τις αρχές του προηγούμενου οι Νοεμβρίου οι επισκέπτες εκτός από τα εκθέματα που έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν, συρρέουν κυρίως για τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που αποκτούν με τα δύο περιβόητα τρενάκια του πάρκου. Το F1 Roller Coaster είναι το γρηγορότερο του κόσμου με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα. Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει πως οι επιβάτες βρίσκονται κάτω από παρόμοιες συνθήκες που δέχονται οι πιλότοι της F1. Το δεύτερο, το GT Racing Coaster, αντί για καθίσματα διαθέτει 2 ρεπλίκες της F430 Spider, που μέσα από ένα σωρό στροφές που κόβουν την ανάσα συναγωνίζονται για τον τερματισμό.
Με το πάρκο να καταλαμβάνει περισσότερο από 135 στρέμματα, οι δυνατότητες και δραστηριότητες φυσικά και δεν εξαντλούνται στα δύο αυτά τρενάκια. 20 ακόμα παιχνίδια, ανάμεσα τους τα: G-force experience (ένας καταπέλτης που εκτοξεύει τους τολμηρούς) και το Racing simulators (για να νιώσετε ακριβώς όπως οι πιλότοι) ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Αν πάλι ανήκετε στους θαυμαστές της Ferrari αλλά όχι στους φανατικούς, μην ανησυχείτε. Για σας υπάρχει το Bell'Italia. Ένας χώρος 6.300 τ.μ. γεμάτος από μικρογραφίες γνωστών ιταλικών τοποθεσιών σας περιμένει για βόλτα, χαλάρωση και φυσικά shopping: εδώ θα βρείτε άπειρα καταστήματα με όλα τα σχετικά με την Κόκκινη Θεά. Και όταν εξαντλημένοι πια από βόλτες και παιχνίδι σταματήσετε να ακούτε το κεφάλι σας που βουίζει από τα πολλά G και ακούσετε το στομάχι σας να γουργουρίζει, οι επιλογές για φαγητό είναι εξίσου πολλές. Διάσπαρτοι σε όλο το πάρκο υπάρχουν χώροι για φαγητό και χαλάρωση αφιερωμένοι στην ιταλική κουζίνα και τον κλασικό espresso. Μάλλον ο δυνατότερος που ήπιατε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: